Huawei päivitti eleohjattavat älylasinsa

Huawei on esitellyt uuden version eleohjattavista älylaseista, jotka mahdollistavat helposti esimerkiksi musiikin kuuntelun ilman erillisiä kuulokkeita. Uusien lasien erikoisuuksia ovat puoliavoimet litteät kauttimet, jotka eliminoivat  myös turhat äänivuodot. Videolla esitellään lasien toimintaa.

Huawein Eyewear II -lasien uuden version Smart Interaction -toiminto voi muuttaa älylasit käyttäjän omaksi henkilökohtaiseksi avustajaksi, mikä tarjoaa nopeamman pääsyn tietoihin sekä älykkäämmän vuorovaikutusmuodon.

Ensimmäiseen sukupolveen verrattuna Eyewear II -älylaseissa on 100 prosenttia suurempi ja ohuempi laajataajuksinen kaiutin, joka tarjoaa laajemman äänialueen ja takaa kattavamman äänikokemuksen.

Sankojen kummallakin puolella yksi puoliavoin kaiutin siirtää korvaan suunnatun äänikammion kautta ääntä suoraan käyttäjän korvaan. Samalla se vähentää tehokkaasti äänivuotoja ja tarjoaa entistä selkeämmän ja kerrostetumman stereokokemuksen.

Yhdessä adaptiivisen äänenvoimakkuustekniikan kanssa Eyewear II -älylasit pystyvät automaattisesti pienentämään äänenvoimakkuutta ääniympäristön perusteella. Kuulokkeissa käytetään käännettyä äänikenttää, jonka ansiosta ääntä vuotaa ulospäin muiden kuultavaksi 12 desibeliä aiempaa mallia pienemmällä voimakkuudella.

Uudet lasit tukevat myös uutta parannettua eleohjausta.  Pariliitoksen muodostamiseksi käyttäjien on vain puristettava varovasti vasenta sankaa. Lisäksi ääniavustaja voidaan aktivoida helposti kaksoisnapauttamalla vasenta sankaa.

Lasit tukevat myös pyyhkäisyeleitä. Käyttäjät voivat lisätä äänenvoimakkuutta tai kuunnella seuraavaa kappaletta vain muutamalla sankojen pyyhkäisyllä ilman, että puhelinta tarvitsee esimerkiksi ottaa pois taskusta.

Lisäksi useilla edistyneillä antureilla varustettu Eyewear II tunnistaa älykkäästi niiden käyttötilanteen. Esimerkiksi musiikin kuuntelun aikana toisto keskeytyy, jos anturit havaitsevat käyttäjän poistaneen lasit.

Jos käyttäjä laittaa ne takaisin kolmen minuutin kuluessa, älylasit jatkavat musiikin toistamista. Lisäksi Eyewear II -älylasit ovat askel eteenpäin, kun puhutaan älykkäästä kokemuksesta. Kun käyttäjä on asettanut älylasinsa hetkeksi sivuun ja asettaa ne takaisin silmilleen, älypuhelimen näytölle tulee ikkuna, jolloin käyttäjä voi tarkistaa älylasiensa akkuvarauksen nopealla silmäyksellä.

Napauttamalla ponnahdusikkunaa käyttäjä voi siirtyä nopeasti laitteen asetuksiin tarkkailemaan tietojaan. Lisäksi älylasit esittävät tervehdyksen joka päivä, kun käyttäjä ottaa ne ensimmäistä kertaa käyttöönsä.

Eyewear II:ssa on akku, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää niitä viisi tuntia ja valmiustilassa 42 tuntia. Lasit tukevat NFC-yhteydenluontia sekä langatonta pikalataustekniikkaa. Huawei X Gentle Monster Eyewear II -älylasien suositushinta on 299 euroa ja niiden myynnin aloitus Suomessa vahvistetaan myöhemmin.

Lisää: Huawei Monster Eyewear2- esittelyvideo (LINKKI), tekniikka (LINKKI) ja tiedoteuutinen (LINKKI).

Kuvat: Huawei

Päivitetty