Kännyköiden näytöt puhtaaksi UV-C-tekniikalla

Terveystoimija Terveystalo on muuttanut Helsingin ja Turun kauppakeskusten valomainoksensa  kännykkänäyttöjen desinfiointipisteiksi. Puhdistukseen käytetään sairaalatason UV-C-valoa ja se kestää vain 15 sekuntia kun vastaavilla kuluttajalaitteilla puhdistusprosessi kestää jopa 15 minuuttia. Katso videolta puhdistuspisteem toimintaa.

Terveystalon uusi toteutus mahdollistaa älypuhelimen puhdistamisen ostoskeskuksiin sijoitetuilla uv-valomainostelineissä. Ratkaisu on kehitetty yhdessä suomalaisen Sterlightsin kanssa, joka on erikoistunut UV-C-valojen maahantuontiin ja myyntiin.

Mainospintoihin on asennettu luukku, jonne puhelin asetetaan puhdistusta varten. Laite on suunniteltu niin, että valo palaa ainoastaan luukun ollessa kiinni, sillä altistus UV-C-valolle voi vaurioittaa silmiä tai aiheuttaa ihoärsytystä.

Laitteen käyttäminen on yrityksen mukaan täysin turvallista.

Terveystalon tuoreen tutkimuksen mukaan 10 sekunnin altistus UV-C-valolle puhdistaa älypuhelimen näytön lähes täydellisesti.

Kuka vain voi pysähtyä ohikulkumatkalla puhdistamaan puhelimensa ilmaiseksi. Puhdistuspisteiden tuominen ostoskeskuksiin on projektin ensimmäinen vaihe.

Ostoskeskuksissa käytetystä teknologiasta jatkokehitetään parhaillaan myös itsenäistä ratkaisua julkisiin tiloihin.

Lisää: Video (LINKKI, Vimeo)