Xilinxilta hybridipiiri 5G-tukiasemiin – AMD ostaa yrityksen

Uudet avoimeen rakenteeseen perustuvat 5G-tukiasemat edellyttävät myös joustavasti ohjelmoitavia piiriratkaisuja. Siihen FPGA-valmistaja Xilinx tuo tarjolle uudenlaisen Zynq UltraScale + RFSoC-hybridiratkaisunsa. Tänään uutisoitiin virallisesti myös AMD:n ostavan Xilinxin noin 35 miljardin dollarin hintaan.

Xilinxin julkistama Zynq RFSoC DFE pyrkii yhdistämään yleensä ASIC-piirien tarjoamat alhaiset kustannukset suurissa toimitusmäärissä ja tarjoamaan samalla perinteisten FPGA-piirien joustavuuden ja räätälöinnin. Piirin toimitukset alkavat ensi vuoden alkupuoliskolla..

Liam Madden, Wired and Wireless Group, Xilinx

Uusi 5G-tekniikkka vaatii Xilinxin mukaan ratkaisuja, jotka vastaavat yhä kasvaviin kaistanleveyden, tehon ja kustannusten haasteisiin. Lisäksi ratkaisujen on skaalauduttava uusille 5G-rakenteille, kuten OpenRAN (O-RAN), sekä liiketoimintamalleille.

”Ensimmäistä kertaa Xilinx tarjoaa langattoman radioalustan, jossa on enemmän kiinteää sovelluskohtaista IP:tä kuin ohjelmoitavaa logiikalla pyrkiessään vastaamaan 5G: n erityistarpeisiin”, sanoo Xilinxin langattoman bisneksen johtaja Liam Madden.

Uusi ratkaisu integroi piirin kiinteät sovelluskohtaiset 5G NR-lohkot suorituskyvyn ja virransäästön tarjoamiseksi samalla, samalla kun se tarjoaa joustavuuden integroitavaksi ohjelmoitavaan adaptiiviseen logiikkaan. Uutuuden luvataan tarjoavan kaksinkertaisen suorituskyvyn wattia kohti edelliseen sukupolveen verrattuna.

Zynq RFSoC DFE sisältää kiinteällä logiikalla toteutetun version Xilinxin testatusta Digital Pre-Distortion -datapolusta, joka voidaan määrittää erilaisille tehovahvistimille ja tasoille, mukaan lukien perinteiset että uudet GaN-tehovahvistimet, joiden hetkellinen kaistanleveys on jopa 400 megahertsiä.

Piiriä voidaan käyttää myös  FR2-millimetrialueella aaltojen välitaajuuslähetin-vastaanottimena. Zynq RFSoC DFE pystyy tukemaan jopa 1600 MHz:n kaistanleveyttä. Uuutuuspiiri sopii 5G-tukiasemien toteuttamiseen matalien taajuuksien, keskitaajuuksien että korkeiden millimetrialueen taajuuksilla.  Se sopii käytettäväksi pienistä soluista massiivisiin MIMO-tukiasemiin.

Lisää: Xilinx (LINKKI), tuotetiedote (LINKKI), RFSoC-DFE-piiriperheen uotetiedot (LINKKI), Xilinxin 5G-sovellusseminaari 18.-19.11.2020 (LINKKI) ja Xilinx-piirien jakelijat (LINKKI).

YRITYSKAUPPA VIRALLISTUI! Suoritinvalmistaja AMD ilmoitti tänään 27.10.2020 virallisesti haluavansa ostaa Xilinxin. Viikko sitten kerroimme jo WSJ:n uutisesta (LINKKI), jossa huhuttiin AMD:n valmistelevan Xilinxin ostamista. Tänään AMD julkisti kaupasta jo virallisen lehdistötiedotteen (LINKKI).

Päivitetty