Electronica2020: Uudet 5G-moduulit esille

Nopeammat 5G-verkot ovat alkaneet lyödä läpi. Samalla syntyy uusi langaton IoT-verkko esineiden internettiin. Se näkyy myös 5G-moduulien kasvavassa tarjonnassa, joista uusimmat ovat esillä laajasti tänään verkossa aukeavilla ammattielektroniikan virtuaalisilla Electronica2020-messuilla.

VIRTUAL ELECTRONICA2020: Uusien 5G-Puhelinten datasiirtonopeuden parantamisen lisäksi tekniikan odotetaan synnyttävän massiivisen 5G IoT (Internet of Things) -ekosysteemin, jossa verkot voivat palvella miljardeja yhdistettyjä laitteitta vastaten niiden erilaisiin viestintätarpeisiin.

Esimerkiksi kiinalainen Fibocom esittelee tänään verkossa alkaneilla Electronica-messuilla uusimmat 5G-moduulinsa, joista FM150 (W) / FG150 (W) tukevat myös 5G SA- ja NSA-verkkoarkkitehtuureja

Fibocomin uudet 5G-moduulit toimivat kaikki alle kuuden gigahertsin kaistoilla. Ne ovat yhteensopiva LTE- ja WCDMA-standardien kanssa. Niistä FG150 on pieni moduuli ja malli FM150 M.2-liitettävä piirimoduuli.

5G-tarjonta on laajenut myös muilla valmistajilla. Esimerkiksi Telit on esitellyt tänä vuonna uusia 5G-ratkaisujaan, jotka tukevat kaikkia tärkeimpiä alle kuuden gugahertsin taajuuskaistoja. Sen FN980m 5G -datakorttia voi parantaa liittämällä siihen Qualcommin millimetrialueen mmWave – QTM525- tai ulkosovellusten QTM527-antennimoduuli.

Electronicassa mukana oleva Quectel Wireless Solutions on esitellyt myös uuden RG500Q-EA 5G NR-moduulin, joka on myös saatu jo tuotantoon. Toinen RM500Q-GL on M.2-moduuliformaatin mukainen 5G-moduuli, joka on optimoitu IoT-/eMBB-sovelluksiin.

Toinen kiinalainen SIMCom Wireless Solutions esittelee virtuaalisen Electronican osastollaan joukon uusia 5G-moduuleja. Alla niiden tärkeimmät ominaisuudet. Niistä uusin on SIM8202G-M2. joka kattaa 5G NR/LTE-FDD/LTE-TDD/HSPA+ -muodot ja tukee R15 5G NSA/SA-siirtoa.

Myös kanadalainen Sierra Wireless on tuonut myyntiin uudett EM919x 5G NR-moduulinsa, joka toimii alle kuuden gigahertsin ja mmWave-taajuusalueille. AirPrime EM9190 on pakattu pienee M.2-liitännän mukaiselle kortille. Moduulissa on mukana paikannus GPS-, Glonass-, BeiDou. ja Galileo-satelliitteja varten.

Lisää: Fibocom (LINKKI), Telit (LINKKI1 ja LINKKI2), Quectel (LINKKI1 ja LINKKI2), Simcom (LINKKI) ja Sierra Wireless (LINKKI1, LINKKI2 ja LINKKI3).

TAUSTAA: Messe München järjestää tänä vuonna ammattielektroniikan messut koronan takia virtuaalitapahtumana verkossa. Mukana on virtuaalisilla näyttelyosastoilla 208 yritystä. Lisäksi tarjolla on seminaareja ja laajempia kongresseja. Niiden aiheita ovat autoteollisuus, mutta myös sulautetut järjestelmät, IIoT, 5G, lääketieteellinen elektroniikka ja tulevaisuuden energia. Osa tarjonnasta on ilmaista ja osa maksullisia. Messutapahtuma on ilmainen, mutta vaatii rekisteröintiä. Lisää: Electronica Virtual 2020 (LINKKI).