Teknologia21-messut laajenee 3D-tulostukseen

Vuoden päästä Helsingin messukeskuksessa järjestettävä Teknologia-tapahtuma laajenee uudella 3D-tulostusnäyttelyllä. Yhteistyökumppanina on Suomen pikavalmistusyhdistys FIRPA, joka on ollut järjestämässä 3D-tulostuksen tapahtumia  eri toimijoiden kanssa jo aiemminkin.

Elektroniikan, automaation ja eri teollisuustekniikoiden Teknologia-messut järjestetään vuoden päästä 9.–11.11.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA järjestää myös vuosiseminaarinsa tapahtuman yhteydessä.

Uudet 3D-tulostuslaitteet, materiaalit ovat kehittyneet nopeasti viime vuosien aikana, ja niitä käytetään useilla eri aloilla.  3D-aiheita on toivottu Bergströmin mukaan aiemmilla kerroilla. Suomessa on järjestetty alan tapahtumia aiemmin myös Nordic 3DExpo-nimisenä.

’’3D-tulostus on ajankohtainen, sillä sen käyttö lisääntyy voimakkaasti sekä teollisuudessa tuotantomenetelmänä että harrastuksen kaltaisena kotitulostamisena’’, sanoo Suomen johtavan tulostusalan yhteisön FIRPAn puheenjohtaja Mika Salmi.

3D-tapahtuma täydentää Teknologia-messujen myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergströmin mukaan erinomaisesti. Tapahtuma koostuu 3D-alueen näyttelystä, työpajoista sekä suomalaisten ja kansainvälisten alan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroista.

Kuluvan vuoden maaliskuussa Tampereen Messut oli järjestämässä uutta  3D & New Materials -tapahtumaa, mutta koronan takia päätti siirtää uuden tapahtuman ja myös metalliteollisuuden Konepaja- ja Nordic Welding Expo -tapahtumat kahden vuoden päähän 22.‒24.3.2022.

 

Lisää: Aiemmat 3D-tulostukseen ja alan tapahtumiin liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: UT