Laadun innovaatiopalkinnot jaettiin suomalaisille teknologiayrityksille

Suomen laatuyhdistyksen Quality Innovation Award -palkinnot jaettiin vuoden parhaista palvelu- ja tuoteinnovaatioista suomalaisille PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle. Kunniamaininnan sai neljä yritystä, joista Botnia Mill Service palkittiin IoT-ratkaisustaan. Vuoden laatupalkinnon voitti Nordea Life.

Vuoden 2020 Quality Innovation Award-palkinnon sai liiketoimintainnovaatiot-sarjassa espoolainen PiBond, jonka kehittämä Silicon-Rich Materials for Advanced Semiconductor Fabrication -teknologiaa voidaan soveltaa sirutehtaiden EUV-litografiassa. Ratkaisu vähentää tuotannossa pinnoitetoistojen määrää, mikä mahdollistaa laadun ja läpimenon nopeutumisen.

Potentiaaliset innovaatiot-sarjassa palkinnon sai helsinkiläinen Sciar Company, joka tuottaa laboratorion laadunvarmistukseen uudenlaista ohjelmistoa, jossa yhdistyy älylaseilla toimiva työvirranohjaus ja datankeruu, sekä pilvipohjainen datan säilytys ja hallinta.

Sää- ja mittauslaiteosaaja Vaisala voitti puolestaan kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta edistävät innovaatiot -sarjan kehittämällääb MGP261 Multigas Probellaan. Uutuuslaite uudistaa biokaasulaitosten kaasukoostumuksen mittaamista ja mahdollistaa jatkuvatoimisen mittauksen.

Innovaatiokisan kunniamaininnan saivat myös neljä yritystä, joista  Botnia Mill Service potentiaaliset innovaatiot -sarjassa keskipakopumpun IoT-pohjaisesta energiatalouden seurantaratkaisusta ja tietojen havainnollistamisesta käyttäjälle.

Muita kunniamaininnan saajia olivat Espoon kaupunki (terveysalan innovaatiot), Ammattiopisto Luovi (koulutusalan innovaatiot) ja Valtiokonttori (julkisen sektorin innovaatiot).

Vuodesta 2007 alkaen järjestetyssä Quality Innovation -kilpailussa nostetaan esiin laadukkaita uusia innovaatioita. Osallistujat arvioitiin uutuusarvon, hyödynnettävyyden, oppimisen, asiakaslähtöisyyden ja tuloksellisuuden perusteella.

Laatuyhdistys jakoi myös Suomen laatupalkinnon 25. kerran ja sen voitti tänä vuonna Nordea Henkivakuutus Suomelle (Nordea Life).