Varjon virtuaalisilmikko Volvon raskaan sarjan ajosimulaattoriin

Volvon tutkimuskeskuksen uusi ajosimulaattori hyödyntää Unityn pelimoottoritekniikkaa ja suomalaisen Varjon virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laitteistoa. Uutta ajosimulaattoria käytetään Volvon turvallisuusteknologioiden  ja autonomisen ajamisen kehitystyöhön. Katso videolta mihin Volvo raskaan sarjan ajosimulaattoria käyttää.

Volvon kehittämä ”äärimmäinen” ajosimulaattori sisältää liikkuvan istuimen, käsissä tuntuvaa palautetta antavan ohjauspyörän ja kristallinkirkasta kuvaa tarjoavan virtuaalitodellisuuskypärän, saisi kenet tahansa tosipelaajan kateelliseksi. Volvon simulaattori vie tämän konseptin uuselle tasolle, jolla todellisuutta on lähes vaikea erottaa simulaatiosta. Ja juuri tästä koko hankkeessa on kyse.

Käyttämällä reaaliaikaisen 3D:n kehitysalustan, Unityn, huipputeknologiaa ja suomalaisen virtuaali- ja yhdistetyn todellisuuden asiantuntijan, Varjon, laitteistoa simulaattori jäljittelee oikealla autolla ja oikeilla maanteillä ajamista.  Unity on yhden maailman suosituimpiin kuuluvan videopelikehitysalustan kehittäjä.

Volvon uusi simulaattori yhdistää Unityn 3D-tarkkuusgrafiikan Varjon lisätyn todellisuuden laseihin ja Teslasuit-kokovartalopukuun, joka tarjoaa kehossa tuntuvaa palautetta virtuaalimaailmasta ja tarkkailee samalla elimistön reaktioita.

Voimia, tärinöitä ja liikkeitä käyttävä tuntoaistiin perustuva teknologia mahdollistaa kosketuksen jäljittelemisen virtuaalimaailmassa.  Simulaattorin ohjelmiston ja laitteiston yhdistelmä antaa Volvolle mahdollisuuden kokeilla lukemattomia liikennetilanteita oikealla testiradalla oikean auton kanssa täysin turvallisesti.

Testaajien käyttöön voidaan tuoda myös kuvitteellisia aktiivisia turvallisuus- ja tukitoimintoja, tulevia autonomisen ajon käyttöliittymiä, tulevia automalleja ja monia muita skenaarioita. Volvo esitteli simulaattoria eilen Tukholmassa demotapahtumassa, joka siirrettiin myös verkkoon. Siitä on katsottavissa edelleen tallennevideo.

Lisää: Volvon 18.11.2020 tilaisuuden videoanti (LINKKI) ja koostevideo (LINKKI).

Kuvat: Volvo Cars