Suomalainen kaapeliyritys palasi juurilleen

Suomalainen kaapeli- ja kumiteollisuuden Neo-konserni palaa juurilleen ja vaihtaa nimekseen kaapeleista tutun Reka Industrialin. Konserni omistaa jo Reka Kaapelin sekä vähemmistöosuuden kaapelivalmistaja Nestor Cablesista. Yrityksen toiminta alkoi jo ennen vuosituhannen vaihdetta Korkeakosken kenkätehtaana. Lue lisää yrityksen historiasivuilta.

Nimenvaihdos korostaa Reka-konsernin muutosta puhtaasta teollisuuden sijoitusyhtiöstä vahvemmin suomalaiseksi teolliseksi perheyhtiöksi. Reka-konsernin juuret ulottuvat aina vuoteen 1898, jolloin Edvard Rentto aloitti uransa Korkeakosken kenkätehtaassa Juupajoella.

Reilun 120 vuoden aikana Reka on kasvanut askeleittain kenkätehtaasta teollisuusyritykseksi, jonka päätoimialueet ovat kaapeliteollisuus ja tekninen kumiteollisuus.  Reka -nimi on lyhennelmä Rentto Kaapelista.

Rentton suku jatkaa aktiivista rooliaan yhtiössä suurimpana osakkeenomistajana Reka Oy:n kautta, jonka omistaa Markku E. Rentto perheineen. Konsernin palveluksessa työskentelee Rentton suvusta jo viidettä sukupolvea.

Reka-konsernin yritykset työllistävät nykyisin yhteensä 620 ammattilaista, joista suurin osa työskentelee kotimaassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 97,5 miljoonaa euroa.

Lisää: Rekan historiasivut (LINKKI)

Kuva: Reka Kaapeli/Tapio Aulu