Näin tavallisesta älypuhelimesta syntyy viranomaispuhelin

Ensi vuoden alussa käynnistetään Suomessa uudenlaisen Hybrid X -käyttölaitteen tuotanto, jonka avulla LTE- tai 5G-älypuhelin voidaan muuttaa viranomais- ja erikoiskäyttöön sopivaksi laitteeksi. Patentoitu kuoriratkaisu tarjoaa myös liitännät Tetra-puhelimille ja uusia Virve 2.0-toiminnallisuuksia.

Näin nykyisiä Tetra-verkon palveluita sekä uusia Virve 2.0 -teknologiaan perustuvia toimintoja voidaan käyttää yhdellä laitteella. Uutta ja vanhaa teknologiaa tullaan aluksi käyttämään rinnakkain.

Hybrid X -käyttölaite kiinnitetään neljännen tai viidennen sukupolven (4G tai 5G) LTE-verkossa toimivaan älypuhelimeen puhelimen mallikohtaisella sovitekuorella.

Kuorien tuotekehitys, valmistus ja kokoonpano tehdään Suomessa. Uuden tuotteen toimitukset alkavat vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä.  Toiminnan käynnistämisestä ovat sopineet Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n (VTP) ja Stop Noise Finland Oy Ltd.

’’Hybrid X:n avulla puhelimen toimintoja voidaan käyttää kentällä helposti fyysisillä painikkeilla, vaikka hansikkaat kädessä. Hybrid X vaimentaa taustamelun ja välittää selkeän, ymmärrettävän puheen vastaanottajalle’’, kertoo kehityksestä ja valmistuksesta vastaavan  Stop Noise Finland Oy Ltd:n toimitusjohtaja Markku Nieminen

Hybrid X:n pikapainikkeilla voidaan Niemisen mukaan käynnistää sovelluksia ilman, että puhelinta tarvitsee ottaa lainkaan käteen. Puhelinta kannetaan Smart Holder -olkapidikkeessä, jossa älypuhelin latautuu ja on aina käytettävissä pitkienkin operaatioiden aikana.

Molemmat yritykset uskovat vahvasti tuotteen menestykseen, sillä uudenlainen patentoitu Hybrid X -käyttölaite on suunniteltu täyttämään käyttäjäorganisaatioiden tiukat käytettävyysvaatimukset.

’’Tämä on merkittävä kehitysaskel kohti viranomaisviestinnän Virve 2.0:n tuomaa teknologiamullistusta. Helppokäyttöinen ja kestävä viestintäratkaisu, joka mahdollistaa puheen lisäksi myös videokuvan ja datan liikkumisen turvallisesti, on osa viranomaisviestinnän ja monien organisaatioiden lähitulevaisuutta’’, vakuuuttaa tuotteen jälleenmyynnistä vastaavan Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Manu Skyttä. Solmittu sopimus auttaa Skytän mukaansa tarjoamaan yhä parempia viestintäratkaisuja huoltovarmuuskriittisille tahoille sekä edistämään kotimaista teknologiakehitystä,

TAUSTAA: Stop Noise Finland Oy Ltd on suomalainen teknologiayritys, joka kehittää ja valmistaa laadukkaita, helppokäyttöisiä ja kestäviä lisälaitteita LTE- ja Tetra-päätelaitteisiin kotimaan markkinoille ja vientiin. Virve Tuotteet ja Palvelut Oy puolestaa myy ja huoltaa kriittiseen ja ammattilaisviestintään soveltuvia radiopäätelaitteita, tietoturvallisia älypuhelimia sekä turvalliseen ammattilaisviestintään soveltuvia älypuhelinsovelluksia. Yhtiö on myös valtuutettu Airbusin, Stop Noisen, Bittiumin ja Aina Wirelessin tuotteiden myynti- ja huoltopiste Suomessa.

Päivitetty