Espoolaisyritys kehittää ohjemistoa nelostason robottibusseihin

Espoolainen Sensible 4 aikoo tuoda parin vuoden sisään jokasäässä toimivan autonomisten bussien ohjelmistoratkaisun. Kehitteillä oleva ratkaisu tarjoaa SAE-tason 4 itseohjautuvien bussien ominaisuudet.

Sensible 4:n kehittämää Dawn-ohjelmistoa voidaan hyödyntää missä tahansa nelipyöräautossa, mutta yritys on keskittynyt viimeisten kilometrien bussikuljetuksiin, koska niissä on saavutettavissa nopeimmin robottiajoneuvojen edut. Se on lisäksi helppo integroida bussikuljetuksiin tai esimerkiksi pienbussien tilauskutsupalveluihin.

Sensible 4:n tuleva ohjelmisto mahdollistaa dynaamisen reitityksen, jossa bussikuljetus voi noutaa ja pudottaa matkustajia myös varsinaisten reittien ulkopuolella. Se hyödyntää yrityksen omaa paikannusta ja navigointia.

Dawn-ohjelmistoratkaisua on kehitetty jo pienbussien kuljetuspalveluihin rajoitetulla alueella, kuten teollisuuspuistoissa, lentokentillä ja kampuksilla esimerkiksi 6-20 matkustajan kuljettamiseen. Huippunopeus voi olla 40 kilometriä tunnissa.

Sensible 4 on testannut ratkaisuaan Suomen Lapissa sekä Helsingin kaupunkialueella Pasilassa. Pilotointi jatkuu pian uudelleen Lapissa ja Norjassa sekä ensi vuonna Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Saksassa ja Japanissa.

Lisää: Sensible 4 Oy (LINKKI), Dawn-ennakkotiedot (LINKKI) ja muut ohjelmistomoduulit (LINKKI)