Valmet Automotive laajentaa akkujen testausta

Valmet Automotive aloittaa sähköajoneuvojen akuille tarkoitetut testauspalvelut Weihenbronnissa Saksassa. Ennestään Valmet Automotivella on ollut akkujen testaustoimintaa Saksan Bad Friedrichshallissa ja Suomessa Uudessakaupungissa. Lisäksi Valmet Automotive tekee ajoneuvojen akkupaketteja Salossa, Nokian entisissä tuotantotiloissa.

Akkutuotannon lisäksi niiden testaamisen merkitys Valmet Automotiven akkuliiketoiminnassa on kasvussa, sillä liikenteen sähköistymistrendin myötä akkujen testauspalveluiden tarve lisääntyy nopeasti. Uusi Weihenbronnin toimipaikka tuo lisää testauskapasiteettia ja täydentää läheisen Bad Friedrichshallin testikeskuksen tarjontaa.

’’Bad Friedrichshallin ja Weihenbronnin toimipaikat muodostavat kokonaisuuden, joka tarjoaa akkujen testauspalveluja kattavasti ja toisiaan täydentäen. Samalla laajennamme testauspalveluidemme kapasiteettia merkittävästi, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotive aikoo kehittää toimintaansa akkujärjestelmätoimittajana, eli yritys panostaa yhä vahvemmin myös akkujen suunnitteluun. Testaus on keskeinen osa akkujen tuotekehitystyötä, joten testauskapasiteetilla on yhä tärkeämpi rooli myytävän testauspalvelun lisäksi myös oman tuotekehityksen tukena.

Jo tällä hetkellä testauskapasiteetin puute on yksi alan tuotekehityksen suurimmista haasteista, ja siksi toiminnan laajentamiselle on edelleen tarvetta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan suunnittelutoimintojen johtaja Mathias Würges. 

Valmet Automotive laajentaa jo Salon akkutuotantoa uudella tuotantolinjalla. Valmista pitäisi tulla jo ensi vuoteen mennessä (LINKKI).

Testauksessa keskeisiä akkuihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita ovat muun muassa lämmönhallinta- ja tiivistysratkaisut sekä uudet keinot, joilla parannetaan akkujen paloturvallisuutta.

Valmet Automotiven tarjonta kattaa yrityksen mukaan jo huomattavan osan akkujen teknologiaan, konseptien validointiin ja tuotekehitykseen tarvittavista testeistä.

Valmet Automotive -konsernin kolme liiketoimintalinjaa ovat Manufacturing, Roof & Kinematic Systems ja EV Systems. Nykyisin konsernin strategia painottaa sähköisen liikenteen ratkaisuja ja kehittää sekä toimittaa niin akkumoduuleja kuin akkujärjestelmiä.

Yrityksellä on toimintaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Yrityksen suurimmat osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group, molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia. Kiinalainen akkuvalmistaja CATL omistaa Valmet Automotivesta 23,08 prosenttia.