Uros hyödyntää IoT-kehityksessä Elisan Oulun laajenevaa 5G-verkkoa

Elisa avasi 5G-verkkonsa Ouluun noin vuosi sitten. Sittemmin  uuttaverkkoa on ehditty laajentamaan kahteen otteeseen, viimeisimpänä syksyn aikana. Yksi 5G-tekniikan hyödyntäjä on Uros-yhtiön tutkimuskeskus, joka kehittää Elisan 5G-privaattiverkossaan viimeisintä IoT-tekniikkaa.

Uroksen teknologiajohtaja Rauni Jokelaisen mukaan 5G:llä on yrityksen liiketoiminnalle suuri merkitys, sillä 5G teknologian mahdollistaman kapasiteetin ansiosta IoT-laitteiden käyttö ja erilaiset käyttökohteet tulevat kasvamaan räjähdysmäisesti.

’’Elisan 5G-privaattiverkko mahdollistaa meille uusien IoT-ratkaisujen testaamisen ja kehittämisen omissa tiloissamme, Uroksen Jokelainen kertoo.

Nyt valmistunut Elisan 5G-laajennus toi verkon useille uusille alueille. Verkko palvelee aiemmin avattujen alueiden lisäksi nyt muun muassa Talvikankaalla, Etu-Lyötyssä, Nokelassa, Kaakkurissa ja Toppilansaaressa. Lisäksi verkkoa on vahvistettu keskustassa ja joulukuussa verkko on laajentunut myös Haukiputaalle, Jääliin ja Kiiminkiin.

’’Oulun alue on erityislaatuinen, sillä täällä on runsaasti mobiilipalveluiden ja -teknologian ympärillä työskenteleviä yrityksiä. Täällä kokeillaan, testataan ja rakennetaan asioita, jotka hyödyntävät kaikkia suomalaisia mobiilikäyttäjiä tulevaisuudessa, sanoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

TAUSTAA: Suomen 5G-verkkojen kattavuus

  • Elisan 5G-verkko palvelee Suomessa Oulun lisäksi jo lähes 60 paikkakunnalla Helsingistä Kittilään ja Kolariin. Elisan 5G-tukiasemaverkostoon voi tutustua osoitteessa (LINKKI).
  • DNA:n 5G-verkko kattaa 32 kuntaa (LINKKI) ja paikallisemmin jopa 77 eri kunnan alueella voi saada 5G-yhteyden.
  • Telian 5G-verkko toimii Suomessa jo 44 paikkakunnalla. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta (LINKKI).
  • Lisää 5G-verkoista ja laajemminkin 5G-tekniikasta Uusiteknologia.fi:n aiemmista uutisjutuista (LINKKI).