Microledeillä 110 tuuman kotitelevisio

Samsung on tuomassa ensimmäiset uudella itsevalaisevalla (self-emmissive) Microled-näyttötekniikalla varustetut televisiot koteihin. Ensimmäinen edelleen varsin iso 110 tuuman malli luvataan myyntiin jo Koreassa ensi vuoden alkupuolella. Tuotantoon on tulossa tulevaisuudessa myös pienempiä Microled-malleja, yritys lupailee.

Samsung esitteli vuonna 2018 ensimmäisen MicroLED-ratkaisunsa, The Wallin, jonka älykäs suunnittelu ja modulaarisuus antavat mahdollisuuden vapaasti muokata näytön kokoa erilaisten tilatarpeiden mukaan. Nyt tarjolle on tulossa pienempi, tosin edelleen 110 tuuman kokoinen malli.

Toisin kuin muut tällä hetkellä markkinoilla olevat televisionäytöt, uuden MicroLED-tekniikan luvataan tarjoavan aiempaa paremmat värisävyt ja kirkkauden sekä erilaisia älyominaisuuksia.

MicroLED-tekniikka on itsevalaiseva, mikä merkitsee, että kukin pikseli tuottaa oman valonsa. Se käyttää mikrometri kokoluokan LED-valoja eliminoidakseen taustavalon ja värisuodattimet, joita käytetään tyypillisissä LED-näytöissä.

MicroLEDit on valmistettu epäorgaanisista kiteistä, jotka ovat erittäin pitkäikäisiä ja kestäviä – ja niiden elinikä on jopa 100.000 tuntia, eli yli 10 vuotta.

MicroLED-näyttöjen massatuotanto kotikäyttöä varten ei ole ollut aiemmin mahdollista, mutta nyt Samsung kertoo kehittäneensä tuotantoa varten uudenlaisen pintakiinnitystekniikan ja valmistusprosessin.  Se mahdollistaa yrityksen mukaaan myös 110 tuumaista pienempien MicroLED-mallien tuonnin lähitulevaisuudessa. Aikataulua pienemmille malleille yritys ei vielä antanut.

Lisää: Microled (LINKKI, Wikipedia) ja Yole Developmentin selvitys Microled-tekniikoista (LINKKI).