Suomalaisia turvapuhelimia Ruotsin viranomaisille

Bittiumin turvapuhelin Tough Mobile 2 sopii pian ruotsalaisten viranomaisten käyttöön. Yritys on lähtenyt yhteistyöhön ruotsalaisen tietoturvatalo Tutusin kanssa, joka toimittaa Ruotsin valtion hyväksymiä ja sertifioimia it-tietoturvatuotteita.

Uudessa mobiiliratkaisussa yhdistyvät Tutusin tietoturvaosaaminen ja oululaisen Bittiumin Tough Mobile 2 -älypuhelin.

Tutus toimittaa  jo  nyt erilaisia tietoturvaratkaisuja esimerkiksi Ruotsin Puolustusvoimille ja muille viranomaistahoille, jotka vaativat Restricted-tason turvaluokituksen kommunikaatioonsa.

”Suomessa valmistettu, ja hyväksyntäkriteerit täyttävä pitkän elinkaaren omaava Bittium Tough Mobile 2 on meille loistava alusta toteuttaa tietoturvahyväksytty ratkaisu asiakkaillemme.”, kertoo Tutuksen toimitusjohtaja Jens Bohlin.

Tough Mobile 2 on suunniteltu siten, että se mahdollistaa eri tahojen tietoturvaohjelmistojen ja salausalgoritmien käytön.

Bittoumin puhelin on lisäksi Suomessa suunniteltu ja valmistettu. Lisäksi oululaisyritys takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille.

Myös suomalaispuhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa.  Tough Mobile 2:n saatavuus ja käyttöikä ovat myös normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi.

Puhelimen sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen ja tunnistukseen liittyvät ominaisuudet, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää antureiden herkkyyksiä.

Kuva: Bittium