Uuden sukupolven FPGA-piiri tuo tietoturvaa

Lattice on julkaissut toisen sukupolven version ohjelmoitavasta Mach-NX FPGA-piirisarjasta, joka on tarkoitettu huipputason tietoturvatasoa vaativiin sovelluksiin. Uusi piiriperhe pohjautuu yrityksen vuosi julkistamaan Nexus FPGA -sirualustaan, jota on laajennettu uusilla turvaominaisuuksilla ja nopealla energiatehokkaalla prosessoinnilla.

Lattice Semiconductorin uusi Mach-NX FPGA-sarja on suunniteltu erityisesti palvelinympäristöjen toteuttamiseen, laskentasovelluksiin, tietoliikennesovelluksiin, teollisuussovelluksiin sekä autojärjestelmiin. Piirisarja soveltuu palvelinratkaisuihin. joissa halutaan suojautua kyberhyökkäyksiltä ja IP-varkauksilta.

Mach-NX FPGA-sarjassa on laajennettu järjestelmähallinta, suojattu lohko tietojen tallentaminen, reaaliaikainen laitteistoluotettavuuden (HRoT) halinta sekä tuki  ECC 384- ja SPDM-protokollille.

Piiri osaa havaita myös tietoturvahyökkäykset palauttaa laitteisto toimintatilaansa ja .FPFA-osuus voi tarkistaa ja asentaa laiteohjelmiston päivitykset. FPGA-logiikkaa on jopa 11 000 solua ja I/O-osuus 379 nastalle.

Mach-NX FPGA piirit tukevat myös valmistajan Sentry-pinoratkaisua, joka on yhdistelmä mukautettavia upotettuja ohjelmistoja, viitemalleja ja IP-kehitystyökaluja. Ratkaisu tukee palvelinympäristöissä esimerkiksi NIST SP-800-193- ja MCTP-turvaprotokollia.

Graafinen Propel -työkaluympäristö auttaa räätälöidyn, PFR-yhteensopivan HRoT-ratkaisun suunnittelua.

Lisäksi yhdistettynä SupplyGuard-tietoturvapalveluun Lattice Mach-NX FPGA -ratkaisut voidaan suojata koko laitteiston elinkaaren ajan. Latticen SupplyGuard seuraa tarvittaessa lukittuja FPGA-tuotteita aina valmistuksen ja kuljetuksen kautta läpi toimitusketjun, järjestelmäintegroinnin, kokoonpanon, asennuksen ja käyttöönoton.

Lisää: Lattice (LINKKI), tuotetieto Mach-NX (LINKKI1) ja tiedote (LINKKI) ja Lattice SupplyGuard (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI).