Oppiva tekoälyanturi personoi aktiivisuusseurannan

Bosch Sensortecin kehittämä tekoälyanturi BHI260AP tarjoaa lisää aktiivisuustietoa tulevaisuuden älykelloista, kuulokkeista ja muista puettavista laitteista. Uuden anturimoduulin ja ohjelmistotuen avulla voidaan saada entistä yksilöllisempää palautetta älylaitteista.

Monet markkinoilla olevat aktiivisuusmittarit kuten älykellot ja -rannekkeet, pystyvät seuraamaan varsin rajallista määrää eri liikuntatapoja. Ne eivät myöskään erota lajeja toisistaan luotettavasti, koska käyttäjien tyylit, pituudet, energiatasot ja suoritustavat voivat poiketa toisistaan merkittävästi.

Boschin uuden BHI260AP:n ansiosta erilaisten aktiivisuusmittareiden käyttäjät voivat esimerkiksi opettaa laitteitaan seuraamaan erilaisia aktiviteetteja. Laitteilta voi myös saada niiltä entistä yksilöllisempää palautetta.

Yrityksen piiriä varten kehittämän tekoälyohjelmiston perusversio sisältää  jo 15 ohjelmoitua lajia, eli laitetta ei tarvitse opettaa alusta asti itse.

Anturi osaa esimerkiksi tunnistaa suunnistamisen ja erottaa kaikki neljä eri uintityyliä, eli perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinnin. Se oppii valmistajan mukaan minkä tahansa uuden aktiviteetin, joka perustuu syklisesti toistuviin kuvioihin.

Ohjelmistoon on tarjolla neljä eri toimintamallia: oppiminen, personointi, automaattiseuranta ja treenin tehostaminen. Viimeksi mainittu, käyttäjille huomattavaa lisäarvoa tuova toiminto tarjoaa laitevalmistajille oivan tavan erottautua muista tuotteista markkinoilla.

Oppimismoodissa käyttäjä voi itse lisätä uusia liikuntamuotoja, joita laite ei alun perin tue eli laite opettelee itse seuraamaan niitä Koska tekoäly on sulautettu itse anturiin, se ei tarvitse yhteyttä pilvipalveluun tai edes älypuhelimeen.

Itsellinen ratkaisu minimoi sähkön kulutuksen lisäksi laskentaviiveen eli latenssin. Se tarkoittaa, että käyttäjät saavat laitteelta reaaliaikaista palautetta nopeasti ja sen latausvälit ovat pitkät. Myös datan yksityisyys on turvattu, kun dataa ei lähetetä laitteesta ulos.

Bosch Sensortecin BHA260AB sisältää 32-bitin ohjainpiirin, 3-asentoanturin ja ohjelmistotuen, jonka avulla voidaan rakentaa tekoälypohjaisia toimintoja esimerkiksi urheilukelloihin, kuulokkeisiin ja älypuhelimiin.

Lisää: Bosch Sensortec (LINKKI) ja tuotetieto BHI260AP (LINKKI) ja pdf-esite (LINKKI) sekä komponenttijakelijat (LINKKI, valitse EMEA).