YE lopetti komponenttimyymälän – tilalle noutoautomaatit

Yleiselektroniikka lopetti marraskuussa Espoossa sijaitevan komponenttimyymälänsä, mutta toi tilalle nettikaupan noutoautomaatit. Samalla yritys myi Olarinluomat tilat Sislin Oy:lle, joka jatkaa tilojen vuokraamista. Muuten komponenttikaupan toiminta keskitetään Vantaalle. Samalla Yleiselektroniikan varastojen toiminta ulkoistetaan Baronalle.

Yleiselektroniikan nettikaupan noutopiste tulee olemaan aukikaikkina päivinä kännykkään tulevalla QR- ja nouto-/ovikoodilla. Noutopiste sijaitsee entisen myymälän viereltä Espoon Luomannotko 6:ssa, mutta noutopisteessä ei ole enää myyntiä.

Yleiselektroniikka kertoo tiedotteessa, että asiakkaista suurin osa työskentelee päivisin, mutta osa myös viikonloppuisin ja osa öisin. Uudella noutopisteellä yritys pystyy palvelemaan asiakaitaan paremmin juuri oikeaan aikaan. Saman vuorokauden aikana tilaus on tosin tehtävä ennen kello 14:00.

Tilattuja paketteja tullaan säilyttämään pakettiautomaatissa viisi vuorokautta, jonka jälkeen ne siirretään entisen komponenttimyymälän tiloihin muodostettavaan noutopisteeseen, mistä tilaukset voidaan noutaa myös normaaliaikoina ma-to-välillä.

Noutoautomaatit ovat osa Yleiselektroniikan uudelleenjärjestelyä, jonka lisäksi yritys myi Espoon Olarinluoman toimisto- ja varastotilansa 1,3 miljoonalla eurolla kiinteistösijoitusyhtiö Sislin Oy:lle. Samalla siirtyy myös myytyjen tilojen vuokraustoiminnot.

Konserni tiedotti lokakuussa siirtävänsä myös Yleiselektroniikan että Noretron Komponentit Vantaalle Ansatie 5:een, jossa sijaitsevat myös Machinery-yksikön tilat. Yhtiössä käytiin myös yt-neuvottelut, jotka johtivat kaikkiaan 30 henkilön vähennyksiin. Yhtiö sopi myös varastotoimintojen ulkoistuksesta Baronalle. Myös Yleiselektroniikat varastotyöntekijät siirtyvät Barona Varastopalvelut Oy:n palvelukseen.

Nykyisin Yleiselektroniikka konserni muodostuu kahdesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta ja teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 330 henkilöä.

Kuva: Yleiselektroniikka, yeint.fi