Pieni langaton terveysanturi kännykkään

Sveitsiläinen Leman Micro Devices on kehittänyt terveysanturin, jolla voidaan langattomasti mitata esimerkiksi verenpainetta, veren happitasoa, sykettä, lämpötilaa ja hengitysnopeutta. Uutuus voidaan integroida erillislaitteiden lisäksi osaksi kännyköitä.

Kesään mennessä tarjolle on tulossa jo ensimmäinen Minshi-anturiyksikkö, johon on integroitu Leman Micro Devicesin V-sensor-anturi, pieni akku sekä kiinalaisyritys WuQin järjestelmäpiiri. Moduuli yhdistään  Bluetoothin kautta älypuhelimen e-Checkup-sovellukseen. Suunnittelun on tehnyt kiinalaisyritys Shanghai Minshi.

LMD:n uusi V-Sensor-anturi (kuvassa oikeassa alakulmassa) pystyy tuottamaan monipuoliset mittaukset ihmisen elintoiminnoista, mukaan lukien verenpaineen. Katso kuvaa suurempana (LINKKI).

Erillismoduulin avulla voidaan seurata helposti elintoimintojaan, kuten verenpainetta, veren happitasoa, sykettä, lämpötilaa ja hengitysnopeutta sekä käyttäjän aktiivisuutta.  Anturiyksikkö mittaa verenpainetta, kun sitä painetaan kevyesti laitteen molemmille puolille puristamalla varovasti peukalon ja etusormen väliin.

Valmistajan mukaan mittauksissa on mahdollista saavuttaa sama lääketieteellinen tarkkuus kuin lääkärien tekemissä mittauksissa. V-anturia ei tarvitse kalibroida, joten käyttäjät voivat tarkistaa oman verenpaineensa säännöllisesti ja helposti.

Kyseessä on niin sanottu kolmannen sukupolven kunnonseurantalaite, jonka avulla käyttäjät voivat helposti seurata omia elintoimintojaan, kuten verenpainetta, veren happitasoa, sykettä, lämpötilaa ja hengitysnopeutta.

Anturiratkaisu moduuleineen oli esillä kulutuselektroniikan CES 2021 -virtuaalimessuilla yhdessä kiinalaisten Shanghai Minshin sekä Bluetooth-kehittäjä WuQin kanssa.

Kuva: Leman Micro Devicesin V-Sensorissa on sormenpään muotoinen syvennys, ja joka sisältää joustavaan hartsiin upotetun MEMS-paineanturin, optisen anturin, lämpötila-anturin ja ASIC-piirin.

Lisää:  Leman Micro Devices LMD (LINKKI) ja laajemmat tuotetiedot (LINKKI1) (LINKKI2)