Vaisalalta helppo sääratkaisu – suoraan pilveen

Vaisala tuo tarjolle sää- ja ympäristömittauksiinplug and play-tyyppisen mittausratkaisun. Beacon-nimeä kantava mittausasema yhdistää yrityksen mukaan aiempaa helpommin yritysten säämittaukset, datan keräämisen ja siirron sekä mittausten visualisoinnin muihin pilvipalveluihin.

Helposti pystytettävä uusi Beacon BWS500 sisältää laitekehikon sääalueen mittausanturiston WXT536 ja Beacon Edge -välitysyksikkö EGW500:n. Yhteydet internetiin hoidetaan LTE-pohjaisella radiomodeemilla. Sähkö voidaan ottaa suoran lisäksi 20 watin aurinkokennosta ja/tai seitsemän ampeeritunnin akkuyksiköstä.

Vaisala Beacon-mittausasema BWS500

“Beacon on ensimmäinen ratkaisu, jossa käytämme uutta, innovatiivista sää- ja ympäristötietoratkaisuamme”, kertoo Johanna Lentonen, Vaisalan Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen sääinstrumenteista vastaava johtaja.

Uuden Beacon-aseman anturit mittaavat ilmakehädatan, kuten ilmanpaineen, lämpötilan, kosteuden ja sateen sekä tuulen nopeuden ja suunnan. Mittausdata on saatavilla helposti pilvipalvelusta esimerkiksi älypuhelimella tai tietokoneella.

’’Beaconista on hyötyä esimerkiksi säätä havainnoiville yrityksille toiminnan optimointiin sekä ilmatieteen laitoksille niiden havaintoverkkojen täydentämiseen”, kertoo Samuli Hänninen, Vaisalan Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen tuotteista ja teknologioista vastaava johtaja.

Ja tämä on Hännisen mukaansa vasta alkua – ratkaisun kyvykkyydet tulevat lähitulevaisuudessa kasvamaan. Uuden aseman säädataa voidaan hyödyntää aiempaa laajemmin aloilla, joiden toimintaan säällä on merkittävä vaikutus. Niitä ovat esimerkiksi rakentaminen, laivaliikenne, maatalous ja kaivostoiminta.

Lisää: Vaisala (LINKKI) sekä tuotetietoa (LINKKI1) ja (LINKKI2, pdf).