Equinix laajentaa Suomen datakeskuksiaan

Datakeskusyritys Equinix ilmoitti tänään investoinnista, jolla se kasvattaa kahden Suomen datakeskustensa kapasiteettia 32 miljoonalla eurolla. Yritys on investoinut Suomen datakeskuksiinsa yhteensä 147 miljoonaa euroa. Lisäksi yritys on lähdössä mukaan eurooppalaiseen hiilineutraalin yhteisön toimintaan.

Equinix pyrkii laajennuksellaan vastaamaan lisääntyneen datan prosessoinnin ja liikuttamisen tarpeisiin. Yrityksen Suomen HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.  Datakeskuksien laajennusinvestointi on osa Equinixin kasvustrategiaa Pohjoismaissa.

Equinixin Suomen datakeskusten kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.

Laajennus vahvistaa Suomen roolia myös tärkeänä tietoliikenneväylänä Pohjoismaiden lisäksi Euroopan, Baltian maiden ja Venäjän välillä. Suomen HE5 ja HE7 -datakeskukset ovat osa yrityksen kansainvälistä Platform Equinix-datakeskusverkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä yli 220 datakeskusta.

Toimitusjohtaja Sami Holopainen, Equinix Finland.

Suomen datakeskusten kasvavan kapasiteetin avulla yrityksen suomalaisilla ja pohjoismaisilla asiakkailla on yrityksen mukaan  entistä parempi pääsy myös Equinix Fabric  -palveluun, jonka kautta asiakkaat pystyvät verkottamaan digitaalisen infrastruktuurinsa ja palvelunsa suorilla keskinäisillä tietoliikenneyhteyksillä.

Verkossa datan määrä, sen prosessointi ja käyttö kasvavat vauhdilla kaikilla aloilla maailmanlaajuisesti ja koronaviruspandemian aikana huimasti lisääntynyt etätyönteko on myös lisännyt verkkopalveluiden käyttöä huimasti.

”Equinixin palveluiden kysyntä Suomessa kasvaa jatkuvasti ja siksi investoimme kapasiteettimme kasvattamiseen ja sitä kautta asiakkaidemme teknologiakehityksen tukemiseen”, sanoo Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Yritys aikoo jatkaa investointejaan Suomeen tukeakseen maan kasvavaa digitalisaatiota ja teknologistumista eri aloilla – näihin kuuluvat muun muassa finanssi-ala, terveydenhuolto, älykaupungit sekä älykäs merenkäynti ja liikenne.

Eri toimialojen kasvun lisäksi Suomi on Equinicin mukaan vahva maa uusien teknologioiden, kuten 5G:n kehityksessä. Yritys esitteli äsken uuden 5G and Edge Proof of Concept Center (LINKKI) -hankkeen, joka tarjoaa kansainvälisesti mobiilioperaattoreille, pilvipalveluille, teknologiatoimittajille ja yrityksille teknisen ”hiekkalaatikon” 5G:n ja verkon reunan ratkaisuille.

LISÄYS 27.1.2021: Datakeskukset hiilineutraaleiksi

Uusien datakeskusten lisäksi Equinix ja Euroopassa toimivat pilvipalvelu- ja datakeskustoimijat tavoittelevat  hiilineutraalia toimintaa vuoteen 2030 mennessä. Seitsemäntoista alan eurooppalaista järjestöä sekä 25 palvipalvelu- ja datakeskustoimijaa julkistivat yhteenliittymän ja sen tavoitteet äsken Kickstart Europe -tapahtumassa.

Yritykset ovat sitoutuneet tavoitteisiin, jotka asetetaan ensin vuoteen 2025 asti ja sen jälkeen vuoteen 2030 asti.  Yhteenliittymä luo myös itsesääntelyaloitteen, jossa määritellään tarkat tavoitteet vihreämpään talouteen siirtymiselle Euroopassa.

Myös Equinix on lähdössä mukaan Climate Neutral Data Centre Operator Pact -yhteenliittymän toimintaan. Yritys on jo vuodesta 2019 ja 2020 lähtien käytetty Euroopan datakeskuksissa 100 prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Maailmanlaajuisesti yli 90 prosenttia yrityksen käyttämästä energiasta tulee uusiutuvista lähteistä.

Uusi yhteenliittymä tukee EU:n datastrategiaa ja Euroopan Green Deal -hanketta, joiden tavoitteina on tehdä Euroopasta maailman ensimmäinen täysin ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. Komissio lupaa seurata ja monitoroida yhteenliittymän tavoitteiden saavuttamista kaksi kertaa vuodessa.

Climate Neutral Data Centre Operator Pact:n tavoitteet

  1. Energiankäytön tehokkuuden lisääminen
  2. 100 prosentin hiilineutraalin sähkön ostaminen
  3. Veden käytön sääntely tehokkaiden ja asiaankuuluvien jäähdytysmenetelmien avulla
  4. Palvelinten sekä sähkö- ja muiden elektronisten laitteiden tehokas kierrätys
  5. Datakeskusten hukkalämmön hyötykäyttö siellä missä se on käytännöllistä, ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta