Autonomiset robottikuljetukset kiinnostavat – panostus Suomeen

Skype-perustajien robottikuljettimia kehittävä Starship Technologies on kerännyt 17 miljoonan dollarin lisärahoituksen. Lisäksi yritys aikoo kaksinkertaistaa Suomen kehitysyksikön toiminnan ja etsii jo uusia ohjelmistokehittäjiä ja muuta väkeä palkkalistoilleen. Katso video kuljettimen toiminnasta.

“Suomi on tärkeä ohjelmisto- ja tuotekehityslokaatio Starshipille, sillä meillä on erinomaista osaamista autonomisista ajoneuvoista, robotiikasta sekä liikkumisen teknologioista’’, sanoo yrityksen suunnittelujohtoon kuuluva Pekka Kosonen.

Maailmanlaajuisesti Starshipillä on jo yli 1000 kuljetusrobottia.

Starship laajensi äskettäin toimintaansa jo Iso-Britanniassa toiseen kaupunkiin Northamptoniin ja tänään yritys vahvisti, että sen kuljetuspalvelut laajenevat Yhdysvalloissa Kalifornian yliopiston (UCLA) ja Bridgewater State Universityn (Massachusetts) kampuksille.

Kiinnostus autonomisiin toimituspalveluihin on kasvussa. Koronaepidemia on osaltaan kiihdyttänyt kehitystä sillä toimitukset ilman kontaktia kuljettajan kanssa mahdollistavat sosiaalisen etäisyyksien ylläpitämisen.

Robotit on suunniteltu toimittamaan ruokaa, päivittäistavaroita ja paketteja paikallisesti muutamissa minuuteissa. Starshipin perustivat Skype-perustajat Ahti Heinla ja Janus Friis.

Starshipin ensimmäinen kaupallinen kuljetus oli vuonna 2018, jonka jälkeen yritys on kasvanut eksponentiaalisesti. Starship Technologiesin uusiin sijoittajiin kuuluvat TDK Ventures ja Goodyear Ventures, ja lisärahoituksen ansiosta yritys on kerännyt rahoitusta jo 102 miljoonaa dollaria.

Ruokien Starship Food Delivery -sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-puhelimille. Tilauksen voi tehdä haluamaansa toimitusosoitteeseen, jonka jälkeen asiakas voi seurata robotin matkaa interaktiivisen kartan avulla. Kun robotti saapuu perille, asiakas saa hälytyksen ja voi avata robotin lukituksen sovelluksen kautta.

Lisää: Tietoa Starship Technologyn robottikuljettimista (LINKKI) ja yrityksestä (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI).