Suomi etsii uuden ajan automaation kasvuyrityksiä

Uuteen automaation tulevaisuus kasvupolulle etsitään yrityksiä, jotka haluavat päästä yhteyteen keskeisten toimijoiden kanssa ja kehittämään uusia ratkaisuja yhdessä. Kasvupolun aiheet vaihtelevat robotiikasta digitaalisiin kaksosiin ja konenäköön.

Ensimmäistä kertaa järjestettävään automaation tulevaisuus -kasvupolulle voivat hakea mukaan yritykset, jotka ovat järjestäjien mukaan kansainvälisille vesille tähtääviä, ekosysteemin ja verkoston rakentajia, alansa pioneereja, startup-yrityksiä tai vakiintuneita alansa toimijoita.

Yritysten aluetta ovat robotiikka, digitaaliset kaksoset, liiketoiminnan automatisointi, konenäkö, valmistuksenohjaus BACnet (rakennusautomaatio), OPC/OPC UA, simulointi, käynnissäpito, mittaustekniikka tai automaation ratkaisut energia-, rakennus-, turvallisuus- ja teknologia-alueet.

Kisan sparraukseen voivat hakea kaikki yritykset, joilla on y-tunnus ja vahva tahto kasvattaa liiketoimintaa. Hakuaika Automaation tulevaisuus Kasvupolulle on 4.1.-17.3.2021 ja siihen valitaan mukaan 15 kasvuyritystä. Yhteistyökumppanina on Suomen Automaatioseura.

Sparrauksessa valitut automaatioyritykset saavat apua muun muassa koronapandemiasta selviämiseen, rahoitusosaamisen kartuttamiseen sekä myyntiin ja markkinointiin.  Sparraus on maksutonta kaikille mukaan valituille yrityksille. Lisäksi valitut yritykset voivat kisata Vuoden kasvuyritys -tittelilistä.

Automaation lisäksi muita kasvupolkuja on tarjolla bio- ja kiertotaloudesta, tulevaisuuden liikenteestä ja verkkokaupasta. Lisäksi on alueelliset kasvupolut, joista viime vuonna finaalissa oli 60 yritystä. Niistä ykkösijan sai viime vuonna jyväskyläläinen Secapp, joka kehittää kriittisen viestinnän ja hälytysalueen SaaS-palveluita.

Lisää: Automaation Kasvupolku 2021 (LINKKI).

Kuva: Shutterstock