Yhteistyössä langattomiin privaattiverkkoihin

Digita ja Telia aloittavat yhteistyön Nokian kanssa privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle. Palvelu tarjoaa uusia langattomia privaattiverkkoratkaisut haastaviin ympäristöihin, kuten satamiin, kaivoksiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin. 

Telia, Digita ja Nokia hyödyntävät privaattiverkkojen rakentamisessa uusimpia teknologioita ja ensimmäiset 5G-privaattiverkot ovat parhaillaan testikäytössä.

’’Digitan kanssa verkkomme ulottuvat kattavasti aina Hangosta Utjsoelle”, sanoo Telian yritysliiketoiminnan verkottamis- ja viestintäpalveluista vastaava johtaja Kaisa Pajari. 

Telia ja Digita rakentavat parhaillaan jo 5G-privaattiverkon muun muassa lastinkäsittelyratkaisuja- ja palveluja tarjoavan Kalmarin tutkimus- ja tuotekehitystarpeisiin. Nokia toimittaa Telialle uusinta teknologiaa ja ratkaisuja eri käyttötarkoituksiin.

”Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä teknologioiden kehittämisessä kohti teollisen internetin uusia käyttötarpeita, sanoo Tommi RasilaNokian Telia-asiakkuudesta vastaava johtaja. 

Uusien langattomien privaattiverkkojen etuja ovat muun muassa taattu ja ennustettava suorituskyky ja peittoalue haastavissakin kohteissa sekä vahva tietoturva.

Viiveettömät, toimintavarmat ja tietoturvalliset mobiiliverkot tuovat kilpailuetua usealle toimialalle lähitulevaisuudessa”, sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.   

Kuvituskuva: Nokia