Erikoinen konseptipuhelin – kaikilta sivuilta kaareva näyttö

Älypuhelinmerkki Xiaomi on esitellyt konseptipuhelimen, jonka näyttö on kaikilta sivuilta kaareva. Koepuhelimen rungossa ole painikkeita tai liittimiä. Lisää näyttävyyttä voisi tuoda tuoda lisää, jos etuosan näyttö kiertyisi vielä kokonaan puhelimen takaosan peittäväksi. Mukana video näytön toiminnasta.

Yhdestä kappaleesta koostuva liittimetön runko on uusi suunta tulevaisuuden älypuhelimille. Xiaomin  kehittäjät ovat selvästi halunneet luoda älypuhelimen, joka nostaa ”vain näyttö” -ajattelun päärooliin.

Nykyään taipuvat näytöt ovat markkinoilla muutamilta valmistajilta, joten jokaiselta sivulta kaareutuvan näytön valmistuksen suurin haaste ei ollut Xiaomin mukaan näytön taivuttaminen, vaan 88-asteisen ja suorakaiteen muotoisen lasipaneelin valmistus ja 3D-liimausprosessi.

Kaikilta sivuilta kaareutuvan lasin taivutus on silti edelleen teknisesti erittäin haastavaa verrattuna perinteiseen kaarevaan lasiin.

Valmistusta varten tarvitaan lasinjalostuslaitteisto, jolla lasia voi taivuttaa kovassa paineessa ja 800 °C lämpötilassa, sekä neljä erilaista kiillotustyökalua ja yli kymmenen monimutkaista kiillotusprosessia. Koko prosessin onnistumiseen tarvittiin Xiaomin mukaan tuhansia kokeiluja.

Lisää: Katso video konseptipuhelimen näytöstä (LINKKI) ja tiedote (LINKKI).