Uusinta tietoa venture capital -sijoittamisesta

Venture capital -sijoituksien määrä suomalaisiin uuden teknologian startup-yrityksiin on ollut kasvussa jo pitkään. Muutoksen myötä venture capital -sijoituksien yhteydessä solmittavat sopimukset vaikuttavat yhä useamman startup-yrityksen arkeen ja toimintaan. Nyt VC-sijoittamisesta on julkaistu oma käsikirja suomeksi.

Jonathan Andersinin Venture capital -käsikirja on tarkoitettu kustantajan mukaan perusoppaaksi sekä venture capital -sijoituksien parissa työskenteleville, kuten juristeille ja muille neuvonantajille, pääomasijoittajille ja businessenkeleille, että startup-yrityksien perustajille ja johdossa toimiville.

Kirjassa käsitellään esimerkiksi venture capital -rahastojen rakennetta ja toimintaa, venture capital -sijoituksen prosessia, ns. term sheetin ja sijoitussopimuksen sekä osakassopimuksen sisältöjä. Niitä käsitellään niin juridisesta kuin kaupallisesta näkökulmasta.

Kirjaan on koottu myös venture capital -sijoituksille tavanomaisiin ehtoihin liittyvää alan markkinakäytäntöä. Lisäksi monimutkaisimpia ehtoja avataan käytännönläheisten esimerkkien avulla. Ehtojen kuvaamista ei kirjasole rajattu SeriesSeed.fi-sopimuspohjien sisältöön, vaan kirjassa kuvataan myös muita yleisesti esiintyviä ehtoja.

Lisäksi kirjassa on liitteenä lyhyt sanasto, jossa selitetään keskeisin alan terminologia.

Kirjan tekijä Jonathan Andersin on yritys- ja rahoitusjärjestelyihin erikoistunut juristi, joka työskentelee Counsel-juristina asianajotoimisto DLA Piperin Helsingin toimistolla. Hänen painopisteisiin kuuluvat erityisesti venture capital -sijoitukset. Hän toimii myös alueen kouluttajana ja puhujana eri tapahtumissa.

Lisää: Venture capital -sijoitukset – käsikirja rahoituskierroksille, Jonathan Andersin, ISBN 9789522466815, 360 s. sid. Kauppakamariliitto 2021 (LINKKI) ja kirjan sisällysluettelo (LINKKI, issuu)

Kuvituskuva: Shutterstock