DNA:n nettipulssi parantaa WLAN-verkon kuuluvuutta

Teleoperaattori DNA lanseeraa kiinteän verkon modeemiasiakkailleen uuden älyteknologiaan perustuvan DNA Nettipulssi -palvelun, jonka avulla on mahdollista saada kodin langaton WLAN-verkko paremmin toimivaksi. Uusi palvelu optimoi verkkoa ja antaa jopa huonekohtaisia verkon parannusehdotuksia.

Jos kiinteä kotiverkko pätkii, vaikka nettiliittymä ja modeemi ovat kunnossa, on syy yleisimmin huonosti toimiva kodin langaton verkko. Syyt voivat olla monenlaisia: laitteet vievät tarpeettoman paljon verkon kaistaa, modeemi on huonossa paikassa tai verkon signaali ei ole riittävä kaikissa huoneissa.

”DNA panostaa merkittävästi 4G-, 5G- ja valokuituverkkojen kehittämiseen. Verkkojen kehittyessä pullonkaulat siirtyvät kotiverkkoihin ja erityisesti heikosti toimiviin WiFi-verkkoihin. Haluamme laadukkaiden yhteyksien lisäksi tarjota asiakkaillemme keinoja saada entistä toimivampi kotiverkko”, kertoo DNA:n laajakaista- ja TV -liiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen.

Uusi kiinteän verkon modeemeissa toimiva DNA Nettipulssi -palvelu analysoi langattoman verkon toimintaa, tunnistaa kotiverkon ongelmakohtia ja optimoi automaattisesti laitteiden välistä verkon käyttöä.

Oman kotiverkon parannusehdotukset välittyvät asiakkaalle DNA:n Oma-sovelluksen kautta. Myös muiden operaattoreiden asiakkaat voivat hyödyntää DNA Nettipulssin tarjoamia verkon parannusvinkkejä selaimen avulla ilmaiseksi.

DNA:n Nettipulssi -palvelu tulee käyttöön 17.2. alkaen kaikkiin DNA:lla myynnissä oleviin DNA:n kiinteän verkon modeemeihin. Lisäksi ilmainen palvelu tulee samaan aikaan saataville yli 170 000 DNA:n asiakkaalle, joiden modeemit tukevat uutta älyteknologiaa.

Lisää: DNA Nettipulssi (LINKKI)

Kuvituskuva: DNA