Suomalainen autotietokoneyritys haluaa ponnistaa maailmalle

Suomalaisen EEE innovations Oy:n kehittämä E3 Blue -tietokone ja ohjelmisto tarjoavat valmistajan mukaan ainoana maailmassa automerkistä riippumatta autojen tuottaman tiedon kuljettajien näkyviin. Muutokset auton kunnossa ja tulevat vaaratekijät näkyvät reaaliaikaisesti matkan aikana. Nyt yritys aikoo laajentua Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.

E3 Blue-tietokoneen takana on suomalainen teknologiayritys EEE Innovations, joka toimittaa kehittämiään järjestelmiä automaattiseen liukkaudentunnistukseen ja aikataulutetun liikenteen ajon opastamiseen. Tuotteet paljastavat ajoneuvon viat ja tienpinnan kunnon ilman monimutkaista asennustyötä.

E3 Bluelle on saatavilla myös kolme lisäpalvelua: E3 Tire Monitor, E3 Black Box ja E3 Streamer. Lisäpalvelut mahdollistavat renkaiden kunnon seurannan ja vikahälytykset, mahdollisten onnettomuuksien syiden arvioinnin, sekä ajoneuvon datan hyödyntämisen pilvipalvelun avulla. Nämä lisäpalvelut mahdollistavat asiakkaille mittavia säästöjä ja tekevät ajoneuvodatan hyödyntämisestä helppoa.

Yhtiö käyttää hyväkseen IoT-teknologioiden kasvavia markkinoita. Yhtiön kehittämän tuoteportfolion laajentumisen ansiosta kiinnostus yritykseen on lisääntynyt, ja seuraavaksi tähdätään Pohjoismaihin ja Eurooppaan. Toimintansa laajentamiseksi EEE Innovations Oy hakee parhaillaan lisäpääomaa osakeannilla.

”Lisäpääomaa tarvitaan näiden ominaisuuksien viimeistelyyn, toimituksien tehokkaaseen käynnistämiseen ja myynnin skaalaamiseen. Pääomaa ohjataan myös tuotekehitykseen, etenkin tulevien ominaisuuksien markkinoille saattamiseen.”, kertoo EEE Innovations Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Erkkilä.

E3 Blue-pohjaista järjestelmää käyttävät muun muassa Neste, Ilmatieteenlaitos, VTT ja Trafi. Esimerkiksi Neste käyttää esimerkiksi  E3 Blue-tietokonetta hyödyntääkseen säiliöautojensa keräämää liukkaustietoa koko ajokalustonsa käytettäväksi.

Liukkaudentunnistus on EEE Innovationsin mukaan silti vain yksi osa kuljettajaa avustavien järjestelmien kehittämisessä. Yritys tekee koko ajan lisää kehitystyötä ja testaa parhaillaan E3 Bluen käyttöä esimerkiksi renkaiden kunnon valvonnassa, ajoneuvojen teknisen kunnon valvonnassa ja teiden kunnon valvonnassa.

Vuonna 2014 toimintansa aloittanut espoolaisyhtiö työllistää seitsemän työntekijää ja lisäksi käytössä on noin 20 ulkopuolista kehittäjäresurssia.

Lisää: EEE Innovations Oy (LINKKI) ja tuotetiedot E3 Blue (LINKKI) sekä aiempi uutinen vuodelta 2017 (LINKKI).