Elisa hakee Nokian kanssa kasvua privaattiverkoista

Elisa ja Nokia ovat aloittaneet yhteistyön tavoitteenaan saavuttaa markkinajohtajuus nopeasti kasvavalla privaattiverkkojen palvelualueella. Yhteistyössä tähdätään erityisesti Suomen markkinoille 5G- että LTE-teknologioilla sekä IoT-ratkaisuilla.

Elisan privaattiverkkoja on otettu käyttöön viimeisen vuoden aikana esimerkiksi sairaaloissa, tehdasalueilla, kaivoksissa ja satamissa. Yhteistyö Nokian kanssa keskittyy erityisesti näiden alojen tarpeisiin ja auttaa asiakkaita kehittämään muun muassa työympäristön turvallisuutta ja tuottavuutta digitaalisuutta hyödyntäen.

’’Privaattiverkot yleistyvät nyt vauhdilla, ja olemme Nokian kanssa jo alkaneet toimittaa suomalaisyrityksille 5G- ja LTE-verkkototeutuksia erilaisiin käyttötarpeisiin useilla teollisuudenaloilla’’, kertoo Timo Katajisto, Elisan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja ja Elisan johtoryhmän jäsen.

Asiakaskohtainen mobiiliverkko on toiminnaltaan luotettava, sillä se takaa organisaation käyttöön sovitun kaistan, tiedonsiirtonopeuden sekä lyhyen viiveen. Lisäksi verkko on tietoturvallinen, sillä siihen pääsevät vain ennalta määritellyt päätelaitteet.

’’Meillä on Elisan kanssa yhteinen visio, jonka mukaisesti luomme suomalaisorganisaatioille uusia mahdollisuuksia 5G:n avulla. Samalla autamme organisaatiota digitalisoimaan toimintojaan sekä hyödyntämään verkossaan älykkyyttä IoT:n, analytiikan, automaation sekä tekoälyn kautta, kommentoi yhteistyökuvioita Raghav Sahgal, Nokian Cloud & Network Services -liiketoiminnan johtaja ja Nokian johtoryhmän jäsen.

TAUSTAA: Uudenlaisten privaattiverkon peitto voidaan rakentaa tarkalleen vastaamaan käyttäjäorganisaation tarpeita esimerkiksi tehdas- tai sairaalaympäristössä. Moni organisaatio on siirtänyt privaattiverkkoon kiinteässä verkossa olleita toimintojaan ja tuonut mukanaan uusia esimerkiksi videopohjaisia palveluita. Privaattiverkoilla voidaan taata myös yleisverkkoja luotettavat ja turvalliset yhteydet erilaisille puheratkaisuille ja esineiden internetin (IoT) käyttöön.

Kuvituskuva: Nokia