Yhteistyörobotteihin lisää vauhtia ja kapasiteettia

ABB kasvattaa helposti opetettavien yhteistyörobottiensa valikoimaa tuomalla YuMi- ja YuMi-cobottien rinnalle neljän ja viiden kilon hyöty pystyvämmät GoFa- ja Swifti-yhteistyöcobotit. Tarjolle tulee neljän ja viiden kilon hyötykuormaan pystyvät aiempaa nopeammat uutuusmallit.

ABB Roboticsin uudet cobottimallit voivat nopeuttaa ABB:n toiminnan laajentumista esimerkiksi sellaisilla nopeasti kasvavilla toimialoilla kuin elektroniikka, terveydenhuolto, kulutustavarat, logistiikka sekä elintarviketeollisuus. Uudet mallit perustuvat ABB:n jo vuonna 2015 julkistamaan YuMi-robottiperheeseen.

Cobottimallit on suunniteltu ABB:n mukaan aiempaa intuitiivisiksi, jotta niiden käyttö onnistuu silloinkin, kun yrityksessä ei ole omaa ohjelmointiosaamista. Uusien laitemallien laajennus on jatkoa ABB:n Robotics & Discrete Automation -liiketoiminta-alueen panostuksille nopeasti kasvaviin segmentteihin.

Esimerkiksi ABB:n YuMi-cobotit hoitavat tehtäviä ihmisten rinnalla tehtaissa, työpajoissa ja laboratorioissa ympäri maailmaa. Tehtävät vaihtelevat elektroniikan ja sähkökomponenttien ruuvaamisesta ja kokoamisesta venttiileiden ja USB-tikkujen valmistukseen sekä COVID-näytteiden testaamiseen laboratorioissa.

ABB:n yhteistyörobottien eli cobottien tarjontaa. Kuvassa vasemmalta kaksi ja yksikätiset YuMi-mallit sekä uudet GoFa- ja SWIFTI-cobotit.

ABB:n uudet cobotit on suunniteltu helppokäyttöisiksi, helposti asennettaviksi ja käytettäviksi siten, että työntekijät voivat olla cobotin lähellä ilman aitoja tai muita turvatoimia.

”Valikoimamme cobotit ovat helppoja ottaa käyttöön ja käyttää. Lisäksi asiakas saa tukea puhelimitse ja verkossa maailmanlaajuiselta huoltoasiantuntijoiden verkostoltamme”, kertoo ABB:n Robotics & Discrete Automation -liiketoiminta-alueen johtaja Sami Atiya.

ABB:n yhteistyörobottien aloituspakettiin kuuluu puolen vuoden pituinen oikeus ABB Ability kunnonvalvonta- ja diagnostiikkapalveluun sekä ABB:n päivystävään tekniseen tukeen, joka palvelee kaikkia toimialoja.

TAUSTAA: Vuonna 2019 otettiin käyttöön Interact Analysis The Collaborative Robot Market 3rd Edition -selvityksen mukaan yli 22 000 uutta yhteistyörobottia ympäri maailmaa eli 19 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Yhteistyörobottien kysynnän arvioidaan kasvavan samaisen robottiselvityksen mukaan 17 prosentin vuosivauhdilla (CAGR) vuosina 2020–2025 ja myynnin viime vuoden 0,7 miljardista Yhdysvaltain dollarista noin 1,4 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

Kaikkien robottien, myös autoteollisuuden raskaampien mallien, maailmanlaajuisten markkinoiden ennustetaan ABB:n omien arvioiden mukaan kasvavan vuoden 2020 noin 45 miljardista US dollarista noin 58 miljardiin dollariin vuoteen 2023 mennessä (CAGR 9 prosenttia).

Lisää: ABB Robots (LINKKI), CRB (Collaborative Robot) 1100 Swifti- (LINKKI) ja 1500 GoFa-yhteistyörobottien (LINKKI) tuotetiedot

Kuva:  Käyttäjät voivat ohjelmoida uuden cobotin helposti ja nopeasti ABB:n uusilla ohjelmointityökaluilla.