Volvon sähköauton elektroniikkaohjelmistoihin langaton päivitys – tulee tarpeeseen

Ruotsalais-kiinalainen Volvo Cars julkaisee ensimmäisen automaattisen OTA-ohjelmistopäivityspaketin eurooppalaisille XC40 Recharge -täyssähköautolle. Päivitys sisältää uusia toimintoja, virhekorjauksia sekä vakautta parantavia ominaisuuksia auton tieto- ja viihdejärjestelmään sekä voimansiirtojärjestelmään.  Päivitys tulee tarpeeseen, sillä XC40-malleissa on todettu ohjelmistohäiriöitä. 

Automaattisten päivitysten käyttöönotto tarkoittaa, että asiakkaiden ei enää tarvitse käydä huollossa saadakseen uusimman ohjelmiston ja päivitetyt ominaisuudet. Niitä ovat esimerkiksi auton pääelektroniikkajärjestelmien uusi perusohjelmisto, parantunut latausnopeus sekä pidempi toimintamatka.

“Automaattisten ohjelmistopäivitysten edut ovat selvät. Aikaisemmin asiakkaan täytyi ajaa huoltoon saadakseen autoonsa uusimmat päivitykset. Nyt hänen tarvitsee vain valita OK, ja sähköinen Volvo huolehtii lopusta. Se ei voisi olla helpompaa”, sanoo Volvo Carsin teknologiajohtaja Henrik Green.

Ohjelmistopaketti sisältää päivityksiä myös eri varusteiden ominaisuuksiin, kuten Bluetooth-liitettävyyteen, ilmastoinnin ajastimiin, auton digitaaliseen käyttöoppaaseen sekä 360 asteen kameraan. Myös auton tieto- ja viihdejärjestelmää pyörittävään Android Automotive -käyttöjärjestelmään tulee langattomasti uusia päivityksiä, minkä lisäksi voimansiirrosta korjataan turvallisuuteen liittyvä häiriö.

Volvo on panostanut runsaasti uusimman teknologian hyödyntämiseen uutuusmallien kehittämiseksi. Yritys käyttää esimerkiksi Varjon virtuaalikypärää uusien uusimmassa ajosimulaattorissaan (LINKKI). Lisäksi Volvo Cars aikoo valmistaa vuoteen 2030 mennessä pelkkiä sähköautoja ja kun siirtymävaihe on päättynyt, yritys aikoo myydä vain täyssähköautoja. Volvo kertoo poistavansa vaiheittain mallistostaan kaikki autot, joissa on polttomoottori. Tämä koskee myös hybridejä.

LISÄYS 2.3.2021: Volvo tiedotti Helsingin Sanomien mukaan maanantaina, että XC40-autojen ohjelmisto-ongelmia. Ne voidaan korjata kuitenkin automaattisella ohjelmistopäivityksellä. Päivitykset tulevat autoon Volvon pilvipalvelusta (OTA).

Lisää: Aiemmat Volvon sähköisten ja autonomisten autojen tuotekehitystä koskevat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja uutinen ohjelmistohäiriöistä Helsingin Sanomissa 2.3.2021 (LINKKI).

Kuva: Volvo Cars

Päivitetty 1.3.2021