Kuvauskopteri pääsi 140 kilometrin nopeuteen

Kiinalaisen DJI:n 4K-kameralla varustettu FPV -kuvauskopteri kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa ja sen huippunopeus on 140 kilometriä tunnissa. Kopteria lennätetään mukana tulevilla lentolaseilla, joiden avulla laitteen ohjaaja näkee saman kuin kopterikin ilmasta. Katso videolta lisää.

795 grammaa painava DJI FPV -kuvauskopteri tai drone luo täysin uuden kopterikategorian. Kuvaaminen tapahtuu korkeatasoisella RockSteady-kuvanvakaimella varustetulla 4K-videokameralla, joka tallentaa sulavaa videokuvaa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella ja poikkeuksellisen laajalla 150 asteen näkökentällä.

DJI FPV -kuvauskopteri on suunniteltu eri taitotasoille. Perustilassa kopterissa on käytössä esteentunnistimet, jotka hälyttävät lennättäjää havaituista esteistä ja hidastaa kopteria automaattisesti. Visuaaliset paikannusanturit ja apuvalo kopterin pohjassa helpottavat lentoonlähtöä ja laskeutumista. Kotiinpaluu onnistuu myös automaattisesti napin painalluksella tai jos lähetyssignaali katkeaa.

Edistyneisiin uusiin turvaominaisuuksiin kuuluvat hätäjarru ja leijuntaominaisuus. Nämä tekevät lentämisestä turvallisempaa ja vähemmän pelottavaa uusille käyttäjille. DJI:n turvaratkaisut neuvovat lennättäjiä ilmatilan rajoituksista ja mahdollisista vaaratilanteista. Lisäksi ADS-B-vastaanotin varoittaa, jos miehitettyjä lentoaluksia on lähellä.

Lentoturvallisuutta lisää myös se, että FPV-lentolaseja käytettäessä lennättäjällä on EU-säädösten mukaisesti oltava mukanaan toinen henkilö ilmatilan tarkkailijana.

DJI OcuSync 3.0 -lähetystekniikka takaa luotettavan toimivuuden, huippulyhyen viiveen ja pitkän käyttöetäisyyden kopterin, ohjaimen ja lentolasien välillä. Kaksoiskanavatekniikka mahdollistaa jopa kymmenen kilometrin toimintavarman lentoetäisyyden.

Lentoaikaa yhdellä akulla on 20 minuuttia. Kopteri on valmistajan mukaan myös lentokykyinen tuulisella säällä ja kestää enintään 39-49 kilometriä tunnissa puhaltavan tuulen.

DJI FPV -kuvauskopterin mukana toimitetaan perinteistä peliohjainta muistuttava kahdella kädellä käytettävä käsiohjain. Erikseen hankittava DJI Motion Controller on täysin uudenlainen yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain, jolla ohjaaminen tuntuu uskomattoman luonnolliselta. Kopteri voi liikeohjaimen avulla liikkua luonnollisten käden liikkeiden perusteella aivan uudella tavalla.

Kuvauskopterin (1399 euroa sis. alv) mukana toimitetaan lentolasit, käsiohjain ja muut lennättämiseen tarvittavat tarvikkeet.  DJI Motion Controller -liikeohjain tulee myyntiin 149 euron kuluttajahintaan. Kopteriin on saatavana lisätarvikkeita ja varaosia.

Lisää: DJI (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI) ja maahantuoja Boston Distribution (LINKKI)

Kuva: DJI