Samsung tuo vettä kestävät televisiot teransseille

Samsung on esitellyt uusien televisiomallien osana vettä kestävät IP55-luokitellut Qled-televisionsa. Uusien The Terrace-televisioiden avulla käyttäjät voivat katsoa myös televisiota ulkoterasseillaan. Samsung panostaa 2021-mallistossaan myös taide-elämyksiä tarjoavaan The Frame -sarjaan.

Samsungin uudet The Terrace-televisiot on rakennettu kestämään ulko-olosuhteita, kuten sadetta, pölyä ja kosteutta. Uutuusmallia on saatavana 55- ja 65-tuumaisena, ja 75-tuumainen Full Sun -malli tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Yritys esitteli 65 tuumaista mallia alustavasti jo viime vuoden lopulla.

Nyt  Samsung esitteli mallistoonsa myös muita uusia tekniikoita. Esimerkiksi kalliimmissa Wall-mallissa hyödynnetty microledi-tekniikka tulee lähemmäksi kuluttajamalleja.  Niitä  saapuu myyntiin maaliskuun lopulla 99 ja 110 tuumakoossa. Lisäksi 88-tuumainen tulee myyntiin syksyllä ja 76-tuumainen versio on myös suunnitteilla.

Televisioiden uudella 4Vue (Quad View) -toiminnolla käyttäjät voivat katsoa samalta ruudulta myös neljää eri kuvalähdettä samanaikaisesti reaaliajassa. Jaetuilta ruuduilta voidaan esimerkiksi seurata useita urheilulähetyksiä samanaikaisesti tai pelata peliä walkthrough-videon opastuksella.

Samsung on kehittänyt televisioidensa Neo Qled -teknologiaansa. Neo Quantum -prosessori ja uudet Quantum Miniledit vievät QLED-mallit yrityksen mukaan täysin uudelle tasolle. Quantum Miniledit ovat kooltaan vain 1/40 tavanomaiseen lediin verrattuna.

Taidetta televisioon kuuluisista gallerioista

Kuluttajat odottavat Samsungin mukaan nykyään kokemuksia, jotka on räätälöity heidän tarpeidensa, makunsa ja tyyliinsä mukaan. Siksi yrityksen Lifestyle TV -kategoriassa on näyttölaitteita, jotka on suunniteltu erilaisille kuluttajalle ja erilaisiin tiloihin. Esimerkiksi uusi The Frame -mallisto tekee televisiosta taideteoksen, jonka voi räätälöidä omaan tyyliin ja sisustukseen sopivaksi. Siihen tarjotaan keinoja NAVA Contemporary ja Etsy -sisältökumppanuuksien avulla.

Uusi taidetelevisio The Frame.

Television kehys on nyt kapeampi kuin koskaan, vain 24,9 millimetriä, eli samaa luokkaa perinteisten taulukehysten kanssa. The Framessa on myös sisäänrakennettu tekoälypohjainen ja automaattinen kuraatiotekniikka, joka suosittelee teoksia käyttäjän aiempien taidevalintojen perusteella.

The Framen tallennustilaa on kasvatettu uusissa 2021-malleissa 500 megatavusta kuuteen gigatavuun, joten käyttäjä voi tallentaa peräti 1200 valokuvaa UHD-laadulla kokoelmaansa. Esimerkiksi Art Store -tilauksen kautta käyttäjä voi muodostaa oman taidekokoelman kasvavasta kirjastosta, jossa on yli 1400 teosta maailmankuuluista taidegallerioista.

Lisää: Samsungin Unbox & Discover 2021 -verkkotapahtuma, Youtube-videokooste  (LINKKI).

Kuva: Samsungin The Terrace 65 tuumaa, 2020