Ignite ja Digital Embedded World 2021: Microsoft toi reunalaskentaan uuden Percept-alustan

Microsoft esitteli verkon Ignite2021-konferenssissaan uusia ominaisuuksia ja palveluja Azure-pilvipalveluunsa. Yksi niistä on jo ennakkoversiona tarjolla oleva Percept-alusta, jota voidaan hyödyntää Azuren tekoälyteknologioita reunajärjestelmissä sekä helpottaa laitehallintaa, kehittämistä ja analytiikkaa. Uutuus oli esillä myös Embedded World 2021 -verkkotapahtumassa

Microsoftin pääjohtaja Satya Nadella esitteli viime viikon Ignite-tapahtuman puheessaan viisi tekijää, jotka toimivat seuraavan sukupolven pilvi-innovaatioiden ajurina: kaikkialla oleva ja hajautettu laskenta; tietojen suvereniteetti ja toimintaympäristöön sulautettu älykkyys; lisääntyvät mahdollisuudet sisällön tuottajille ja yhteisöille kaikkialla; laajemmat taloudelliset mahdollisuudet työvoimalle globaalisti; ja kaikessa mukana sisäänrakennettu luottamus.

Ignite2021-verkkotapahtuman avasi pääjohtaja Satya Nadella.

Tapahtumassa esitelty Percep-alusta  auttaa asiakkaita rakentamaan ja hallitsemaan reunalaskentaa hyödyntäviä tekoälyratkaisuja. Uuden alustan tarkoituksena on yksinkertaistaa tapoja, joilla asiakkaat voivat hyödyntää Azuren tekoälyteknologioita reunajärjestelmissä.

Percept-alustan tuotteet on saatavilla julkisena ennakkoversiona. Aloituskuvassa on Asusin Perceptin langaton reitintin, kamera ja ääniyksikkö. Lisää voit lukea Micsrosoftin blogikirjoituksesa (LINKKI). Microsoft esitteli sulautettuja Azore-ratkaisujaan myös STElectronicsin ja Renesasis kanssaEmbedded Worldin verkkotapahtumassa maaliskuun alussa.

Microsoft kertoi tuovansa Purview -palveluun uusia ominaisuuksia, jotta käyttäjät voisivat helpommin kartoittaa ja ymmärtää dataansa. Jo nyt he voivat käyttää Azure Purview -palvelua Azure Synapsen työtilojen tutkimiseen palvelimettomissa ja dedikoiduissa SQL-varannoissa. Lisäksi he voivat skannata ja luokitella automaattisesti Amazon AWS S3 -dataa, sekä dataa paikallisissa Oracle DB- ja SAP ERP -palvelimissa.

Azuren Arcia hyödyntäviin datapalveluihin on lisätty myös koneoppimisosuus Machine Learning, joka on yritystason palvelu, joka antaa data-asiantuntijoiden ja kehittäjien rakentaa, julkaista ja hallita koneoppimisinnovaatioihin liittyviä malleja.

Laajentamalla Azuren koneoppimisen mahdollisuuksia hybridi- ja monipilviympäristöihin Microsoftin pilviasiakkaat voivat ajaa harjoitusmalleja, joissa datan pilvikäsittelyssä kyetään hyödyntämään myös olemassa olevat infrastruktuuri-investoinnit. Tämä vähentää datan siirtämistä ja verkon latenssia varmistaen tietoturvaan ja lainsäädäntöön liittyvät vaatimukset.

Microsoft Mesh auttaa laitteiden kokoamisessa.

Tapahtumassa Microsoftin Alex Kipman paljasti keynote-puheessaan yhdistetyn todellisuuden Mesh (mixed reality, MR) .–yhteistyöalustan). Sen luvataan luovan aidon läsnäolon tunteen, jossa ihmiset kokevat olevansa samassa huoneessa, vaikka he olisivat eri mantereilla.

Esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa asiantuntija voisi uuden Mesh-tekniikan avulla työskennellä virtuaalisesti kollegansa vieressä. Tai Mesh-pohjaiset sovellukset voivat toimia yrityksen mukaan millä tahansa alustalla ja laitteella mahdollistavat vuorovaikutuksen 3D-sisältöjen ja toisten käyttäjien kanssa. Mesh integroidaan Microsoft Teamsiin ja Microsoft Dynamics 365:een.

Microsoft kertoi tapahtumassa tekevänsä töitä myös yhdistääksemme integroidun päästä päähän -salausratkaisun tekoäly- ja automaatiokyvykkyyksiin. Tapahtumassa yritys julkisti muutamia myös keinoja, joilla yli 425 miljoonan käyttäjän valitsema pilvi-identiteettiratkaisu Azure Active Directory (AD) voi auttaa yrityksiä Zero Trust -matkalla.

Microsoft julkisti tapahtumassa myös uuden avoimen lähdekoodin low-code-ohjelmointikielen nimeltä Microsoft Power Fx, joka perustuu Microsoft Exceliin. Hyödyntämällä jo sadoille miljoonille käyttäjille entuudestaan tuttuja kaavoja Power Fx antaa kaikkien yrityskäyttäjistä ammattikehittäjiin kehittää low-code-ratkaisuja taidoilla, jotka he ovat omaksuneet jo aikaisemmin.

Lisää: Microsoftin Ignite 2021 keynote- ja seminaariosuudet (LINKKI) ja tiedotteet (LINKKI) sekä tietoa Microsoftin Percept-alustasta (LINKKI1), (LINKKI2) Microsoftin Embedded World 2021 -osuus (LINKKI).

Kuva: Microsoft

Päivitetty