Suomalainen lääkerobottiyritys ulkoisti tuotekehityksen

Lääkerobottiyritys NewIcon ulkoistaa tuotekehityssuunnittelun ja toimitussuunnittelun toimintonsa Etteplanille. Samalla NewIconin neljä asiantuntijaa Kuopiossa ja Jyväskylässä siirtyvät Etteplanille ns. vanhoina työntekijöinä. Ulkoistus liittyy NewIconin laajempaan rakenneuudistukseen ja keskittymiseen ydinliiketoimintaan.

Lääkehuollon automaatiolaitteisiin erikoistunut kuopiolainen NewIcon hakee yrityksen operatiivisen johtaja Juha Anttilan mukaan ulkoistuksella toimintaansa joustavuutta, kustannustehokkuutta ja tarvittavia lisäresursseja tuotekehitykseen.

Kuva: NewIcon

Kuopiolainen NewIcon on erikoistunut lääkehuollon automaatiolaitteisiin, jotka perustuvat edistykselliseen ohjelmisto- ja robotiikkaosaamiseen. Vuonna 2019 NewIconin liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 60 henkilöä. Yritys voi muutoksen jälkeen keskittyä Anttilan mukaan ydinliiketoimintaamme eli asiakkaiden lääkehuollon prosessien digitalisointiin ja automatisointiin sairaaloissa ja apteekeissa.

’’Etteplanille siirtyvät henkilömme pääsevät osaksi isoa kansainvälisesti toimivaa suunnittelualan yritystä, mikä luo heille paljon mahdollisuuksia ammatilliseen kehitykseen erilaisten projektien parissa”, sanoo Juha Anttila NewIconilta.

Etteplanin palvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut, ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. ”Ulkoistussopimus vahvistaa Etteplanin asemaa ja osaamista terveysteknologian alueella”, viestii Etteplanin Suunnitteluratkaisut-palvelualueesta vastaava johtaja Riku Riikonen. 

Viime vuonna Etteplanin liikevaihto oli noin 260 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin 3300 Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa.

Kuvituskuva: NewIcon 2017