Uudella DA-muuntimella parannusta kännykkä-ääneen

Kännykkäpiirien Qualcomm tuo piirisarjojensa jatkoksi Snapdragon Sound-ratkaisun, joka rakentuu uuden 8-sarjan alustan ja audioalgoritmien lisäksi uudesta Aqstic DA-muuntimesta. Uusi muunninrakenne tukee jopa 384 kHz:n 32-bittistä PCM- ja DSD-ääntä, mutta nyt mennään 96 kilohertsin ja 24 bitin äänellä. Mukana audiohankkeessa ovat myös Audio-Technica, Xiaomi ja nettijätti Amazon.

Perinteisesti kännykkä-ääni voi häiriintyä käyttäjän ja laitteen välillä monella tavalla. Yhteyden hankala muodostaminen tai sen katkeaminen, äänen pätkiminen ja säröytyminen, viive ja huono äänenpakkaus voivat kaikki häiritä kuuntelukokemusta. Snapdragon Sound on suunniteltu tuottamaan vakaampi ja häiriöttömämpi langaton kuuntelukokemus.

Uusi Snapdragon Sound tukee 96 kHz:n 24-bittistä ääntä, matalaa viivettä, tehokkaampaa parittamista ja kirkasta äänenlaatua.

Latenssihaasteet Snapdragon Sound ratkaisee sietämällä jopa 89 millisekunnin Bluetooth-viivettä. Niille, jotka haluavat kuunnella suoraan mobiililaitteesta, Snapdragon Sound sisältää Qualcommin Aqstic DAC-muuntimen.

Qualcomm Snapdragon Sound on käytännössä laaja kokoelma erilaisia audioteknologioita ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu äänentoistoon älypuhelimissa ja langattomat kuulokkeissa. Julkistuksen kunniaksi Amazon ja Qualcomm ovat koonneet myös erityisen Ultra High Definition HD-tason Snapdragon Sound -soittolistan.

Qualcommin Snapdragon Soundin keskeisiä siru- ja algoritmikomponentteja ovat 8-sarjan mobiilialustat, FastConnect 6900 -yhteysjärjestelmät, QCC514x-, QCC515x- ja QCC3056-mallisarjojen Bluetooth Audio SoC-piiriratkaisut, Active Noise Cancelling (ANC) -vastamelutekniikka, aptX Voice -superlaajakaistatekniikka, Aqstic äänikoodekki ja älykaiutinvahvistin (WCD938x ja WSA883x) ja yrityksen oma Audio ja Voice Communication Suite-kokooma.

Ensimmäisiä Snapdragon Soundia tukevia laitteita saapuu markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Lisää tuotejulkistuksia on ennakkotietojen mukaan odotettavissa myöhemmin tänä vuonna.

Lisää: Qualcomm Snapdragon Soundin piiri- ja ohjelmistotuki (LINKKI) sekä 4.3.2021 tilaisuuden julkistusvideot mm. toiminnoista ja elektroniikkaratkaisuista (LINKKI) sekä Amazon Music HD(LINKKI).

Kuvat: Qualcommin esittelyvideolta.