Nokia-historiaa Form 20-F-raporteista

Nokia on julkistanut Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvovalle viranomaiselle uusimman, viime vuotta koskevan  Form 20-F-dokumentin. Siinä Nokian erittelee yrityksen taloudelliset ja toiminnalliset osuudet. Mukana on tietoa myös henkilömääristä, tutkimuksesta, patentoinnista sekä tuotannosta, omistuksista ja markkinanäkyvistä.

Esimerkiksi sivulla 203 kerrotaan muun muassa HMD Globalin eli Nokia-kännyköiden yrityksen omistuksista. Lisäksi raportissa kerrotaan yrityksen Nokian noin 20 000 patenttisarjasta, 3500 uusimpaan 5G-tekniikkaa ja 129 miljardin euron tutkimuspanostuksista vuosien varrella. Viime vuonna patenttimäärä kasvoi sivun kahdeksan mukaan 1500 uudella innovaatiolla. Vuoden tekniikoiden kokokohdat ovat sivulla 24.

Yksi kiintoisimpia seurattavia on vuosien varrella ollut yrityksen tehtaat ja tuotantotilat. Uusimmasta ne löytyvät sivulta 138, jossa on kerrottu myös ulkoistetusta tuotannosta. Omista tehtaista (11) seitsemän suurinta ovat Yhdysvaltain Medien, Kiinan Suzhoun, Ranskan Calais, Saksan Hannover, Intian Chennai, Britannian Greenwich sekä Suomen ja Euroopan ainoa kännykkätukiasematehdas Oulu. Muita ovat pienemmät yksiköt Saksassa, Puolassa, Australiassa ja Brasiliassa.

Nokian vuotta 2020 käsittelevä englanninkielinen Form 20-F-raportti on luettavissa pdf-muodossa kuten aiempien vuosien vastaavat raportit  (LINKKI, valitse vuosittaiset selvitykset, F-20 ja vuosi).

Päivitetty