Robottiautobisnes valmistautuu maksujärjestelmiin

Tamperelainen startup-yritys Roboride valmistautuu tulevaisuuden itsestään ajavien ajoneuvojen maksujärjestelmiin yhteistyössä älykkäitä lippujärjestelmiä kehittävän turkulaisen PayiQ:n kanssa. Tavoitteena on integroida tulevaisuuden robottiajoneuvot saumattomammin julkisen liikenteen kanssa ja integroitu alusta laajemmin eri joukkoliikenteen toimijoille.  

Roboride aikoo käyttää jatkossa PayiQ:n Ticketing as a Service -alustaa ja sovellusta kaikissa projekteissaan. Se tarjoaa jo nyt kaupungeille, MaaS- ja liikenneoperaattoreille sekä tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden sekä myydä että validoida lippuja mobiililaitteilla.

’’Se, että kuluttaja voi käyttää robottiautojen ja joukkoliikenteen kanssa samaa sovellusta, on erittäin tärkeää”, sanoo Roboriden toimitusjohtaja Tatu Nieminen. Hän näkee yhteistyöllä positiivisia vaikutuksia myös joukkoliikenteen toimijoille.

PayiQ ratkaisulla voidaan tuottaa robottiajoneuvoja varten uusia lipputyyppejä. Varsinkin kun ne tulevat tulevaisuudessa voimakkaammin osaksi jokapäiväistä kaupunki- ja kampusliikennettä. Lippuihin voi yhdistää laajalti erilaisia matkoja ja elämyksiä, kuten eri kulkuvälineitä, tapahtumia ja palveluja.

”Asiakkaamme voivat yhdellä alustalla käyttää sekä joukkoliikennettä, että robottiajoneuvoja”, toteaa PayiQ:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen.

PayiQ:n alusta kerää käytöstä ja liikkumisesta myös tietoa, jota palveluntarjoaja voi käyttää parantaakseen käyttökokemusta sekä prosessin tehokkuutta.

Lisää: Roboride (LINKKI) ja PayiQ (LINKKI).

Päivitetty 9.3.2021