Huoltoasemilta pian myös nopeampaa 5G-dataa?

Digita lähtee hakemaan Suomeen uusia tukiasemapaikkoja energiayhtiö St1:n ja Shellin huoltoasemilta. Tukiasemapaikkojen tarvetta lisää matkapuhelindatan kasvun lisäksi uuden 5G-tekniikan käyttämät korkeammat taajuudet, jotka vaativat tukiasemien sijoittamista entistä tiheämmin. 

Suomalainen energiayhtiö St1 ja radioverkkoja operoiva Digita ovat sopineet yhteistyöstä, jossa yritys kartoittaa St1- ja Shell-huoltoasemaverkoston maa-alueiden sopivuutta uusien tukiasemapisteiden rakentamiseen.

Yhteistyön piiriin on tarjolla Suomessa yli 400 St1- ja Shell-asemaa.

Rakenteilla olevan 5G-verkon kautta käytettyjen palveluiden ja dataliikenteen määrä tulee entisestään kasvamaan. Yhteistyön piiriin on tarjolla Suomessa yli 400 St1- ja Shell-asemaa.

’’St1:n asemaverkosto maamme pääteiden varrella täydentää varmasti olemassa olevia verkkoja”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja sekä operoi omaa LoRA-pohjaista IoT-anturiverkkoa, privaattiverkkoja sekä tarjoaa konesalipalveluita.