Kännyköiden kunnostaminen kasvaa – uusia huoltotehtaita

Suomalainen kunnostettujen älypuhelinten yritys Swappie kertoo kasvattaneensa liikevaihtonsa viime vuonna 97,6 miljoonaan euroon. Eurooppaan laajentuneen yrityksen missio on tehdä huolletusta elektroniikasta valtavirtaa. Yrityksen uudet Applen iPhone-korjauksiin erikoistuneet huoltotehtaat sijaitsevat Suomessa ja Virossa.

Swappie avasi uudet lokalisoidut verkkokaupat Saksaan, Portugaliin, Alankomaihin, Tanskaan, Irlantiin ja Norjaan. Lisäksi Swappie toimii Suomessa, Italiassa ja Ruotsissa. Yritys myy vain käytettyjä Applen iPhone-puhelimia.

Swappien Helsingin huoltolaboratorio.

”Swappien kasvu jatkui vahvana Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa, minkä lisäksi saimme erinomaisen startin kaikissa uusissa maissa. Tarjoamme eurooppalaisille luotettavan ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon uudelle älypuhelimelle”, sanoo Swappien perustaja ja toimitusjohtaja Sami Marttinen.

Swappie ei ole vain huollettujen puhelinten verkkokauppa vaan myös teknologiayhtiö, jolla on omaa teknologiaa puhelinten huoltoon ja seurantajärjestelmät prosessin optimoimiseen.

Kasvaneesta liikevaihdosta huolimatta yritys on kasvuvaiheessa, joten liiketappio (EBITDA) kasvoi  euroissa 10,4 miljoonaan euroon. Kasvua varten yritys keräsi viime vuonna 35,8 miljoonan euron rahoituskierroksen käyttääksemme sitä etukenossa.

’’Rahoitusta nostetaan investointeihin tulevaisuuteen, esimerkiksi teknologiakehitykseen, sekä nopeamman globaalin kasvun ja tiimien rakentamiseen”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Sami Marttinen.

Swappiella oli viime vuoden lopulla noin 400 työntekijää. He työskentelevät pääosin Helsingissä ja edustavat 47 kansallisuutta. Helsingillä on muutenkin keskeinen rooli Swappien kasvussa, ja yrityksen Suomen huoltotehdas muutti hiljattain moninkertaisesti suurempiin tiloihin Kalasatamaan. Vuoden alussa avattiin myös Tallinnan huoltotehdas.

Lisää: Swappien huoltotehtaat  (LINKKI) ja Helsingin Sanomien laaja juttu 13.3.2021 Swappien toiminnasta ja huoltotehtaan toiminnasta (LINKKI).