Lisää pilviosaajia – Google Cloud -osaajaksi 12 viikossa

Google Cloud -osaajat viedään nyt käsistä, joten suomalaisyhtiö Sofigate aloittaa  yhdessä Academic Worksin kanssa  pikakoulutuksen työntekijäpulansa paikkaamiseksi. Maksuttoman kurssin lopuksi osallistujat työllistyvät Sofigatelle. Myös it-yhtiö CGI on aloittanut oman pilviosaajien koulutukset. 

Koulutus on osa bisnesteknologiayritys Sofigaten tavoitetta rakentaa 50 sertifioidusta Google Cloud -ammattilaisesta koostuva osaamiskeskus.

”Google Cloud -osaajat ovat kiven alla, eikä osaajien tarve ole vähenemässä tulevaisuudessa. Erityisesti Suomen suurimmat top 100 -yritykset tarvitsevat nyt ja lähitulevaisuudessa Google Cloud -osaajia”, kertoo Sofigaten julkisen pilven liiketoiminnan hankejohtaja Sakari Hyppänen.

Sofigaten kumppanina koulutusohjelmassa toimii Academic Work, jonka AW Academy on erikoistunut alanvaihtajille suunnattuihin, yritysten tarpeisiin räätälöityihin intensiivikoulutuksiin.

Lisäys 17.3.2021: Myös CGI kouluttaa pilviosaajia 

IT-palveluyhtiö CGI on käynnistänyt oman koulutusohjelman työvoimapulan helpottamiseksi ja osaamispääoman kasvattamiseksi kouluttamalla satoja uusia pilviosaajia.

”Kun kilpailu samoista osaajista kiristyy, päätimme polkaista käyntiin oman koulutusohjelman. Sen avulla pystymme paitsi palvelemaan asiakkaitamme myös varautumaan tulevaisuuteen entistä paremmin”, taustottaa CGI:n toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

Cloudeamus on CGI:n oma koulutusohjelma, jonka läpikäyneistä tulee sertifioituja pilviosaajia. Ensimmäiseltä kurssilta valmistui helmikuussa lähes 100 uutta pilviosaajaa ja määrä tulee jatkossa kasvamaan, sillä seuraava kurssi on aloittanut opintonsa maaliskuussa.

CGI toimii pilviteknologioiden parissa laaja-alaisesti, sillä yritys tuottaa palveluja kaikkiin suurimpiin alustoihin, joita ovat erityisesti Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja Google Cloud Platform (GCP).

Taustaa: Nettijätti Google Cloud Platform on pilvialusta, joka mahdollistaa uudenlaisten ratkaisujen kehittämisen ja tiedon tallentamisen ja analysoinnin. Sille  löytyy valmiita työkaluja datan valjastamiseksi liiketoiminnan hyödyksi mukaan lukien keinoäly- ja koneoppimisratkaisut.  Kilpailevia pilvipalveluita ovat Amazonin AWS, Microsoftin Azure ja IBM:n Cloud.

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty 17.3.2021