Peltoroboteista lehmien paikannukseen ja drone-lentoihin

Droonit lentävät jo peltojen yllä ja robotit tulevat maatalouteen, mutta mitä tietoa saa maaperäskannauksella , entä mitä tarkoittaa nautojen lämpökuvaus? Muiden muassa näitä on pohdittu TTS Työtehoseuran Digimaatalous -nettiseminaareissa. Nyt niiden tallenteet ovat myös alan kehittäjien katsottavissa hankkeen youtube-sivustolla.

TTS Työtehoseuran Digimaatalous -webinaarien sarjaan kuului seitsemän teemaa peltoviljelyn ja kotieläintuotannon uusista teknologioista. Ne ovat osa TTS Työtehoseuran Kestävää kehitystä maatalouteen uusilla teknologioilla -hanketta (2019-2021). Alue kiinnostaa laajalti hyödyntäjien lisäksi teknologiaa kehittäviä yrityksiä paikannuksesta analysointiin ja tietojenkäsittelyyn.

Maatalouden teknologioista on olemassa maailmalla jo paljon tutkimustietoa ja käytännön kokemuksia, mutta on varsin hajallaan.  Siksi TTS on koostanut tietoa Youtube-kanavalle. Mukana on monta myös teknologisesti kiinnostavaa esitystä.

Kuva: TTS

’’Yksi kiinnostavimmista oli ’’Peltorobotiikka tekee tuloaan’’ -webinaari, jossa oli mukana tanskalainen alan asiantuntija ja edelläkävijä Agrointelli. Mieleen jäi myös Paikannusta pihatossa -teema, jossa käytiin läpi paikannusteknologiaa ja Jalasjärvellä sijaitsevan Viinamäen Farmin käytännön kokemuksia’’, kertoo TTS Reetta Palva, TTS:n Kestävää kehitystä maatalouteen uusilla teknologioilla -hankkeen projektipäällikkö.

Youtube-webinaarien aiheita ovat säilörehua älykkäästi, droonit peltojen yllä, paikannusta pihatossa. satelliittidatan hyödyntäminen peltoviljelyssä, maaperäskannauksella paikkakohtaista tietoa, peltorobotiikka tekee tuloaa ka uudet kuvantamisteknologiat kotieläintuotannossa.  Hankkeen Digimaatalous-sivustolle on kerätty myös asiantuntijaverkoston kanssa käytännön teknologiaesittelyitä.

Lisää: Uudet teknologiat & maatalous Youtube-videokanava  (LINKKI) ja Digimaatalous-sivusto (LINKKI) ja tietopaketti maatalousteknologian iskusanoista (LINKKI).

Kuvituskuva: Argointelli, Tanska (LINKKI)