Suomi houkuttelee koodareita ulkomailta

Business Finland on yhteistyökumppaneidensa kanssa käynnistänyt ulkomaisten ICT- ja pelialan osaajien hankintakampanjan. Tarkoitus on houkutella Yhdysvalloista Suomeen alan osaajia ja tarjota heille myös lupaprosesseihin pikakaistaa, jossa oleskelulupahakemukselle luvataan päätös kahden viikon sisällä.

Business Finland Fast Track –kampanjaan haetaan nyt suomalaisia ICT- ja pelialan yrityksiä, joilla on konkreettinen rekrytointitarve, ja jotka ovat halukkaita osaajan rekrytointiin USA:sta.

’’Suomalaisilla ICT- ja pelialan yrityksillä on nyt ainutkertainen tilaisuus houkutella työvoimakseen osaajia Yhdysvalloista’’, Business Finlandin Talent Boostin projektipäällikkö Katri Raevuori kertoo. Vastaava kampanja toteutetaan myöhemmin myös Intiassa.

Taustalla on, että uudet osaajat kasvattavat Suomen kilpailukykyä sekä tuovat Suomeen osaamista aloille, joissa työvoimapula on erityisen korostunut viime vuosina. ’’Kansainvälisten osaajien kautta yrityksiin saadaan uudenlaista osaamista ja esimerkiksi tiettyjen markkinoiden ja kulttuurin tuntemusta’’, Raevuori jatkaa.

Fast Track –kampanjaan valituille suomalaisyrityksille tarjotaan pikakaistan lisäksi palveluja osaajien houkutteluun ja rekrytointiin sekä kansainvälisten työntekijöiden asettautumispalveluihin.

Yritykset saavat työntekijän asettautumiseen tukea muun muassa viranomaisasiointiin, alueelle asettumiseen, työntekijöiden puolisoiden ja perheiden kotoutumiseen sekä päivähoito- ja koulupalveluihin.

Fast Track -kampanja toteutetaan yhteistyössä Team Finland-verkoston, Suomen pääkonsulaatin Los.Angelesissa, ELY-keskuksen ja suomalaisen pelialan tekijäjärjestö Neogamesin kanssa. Hankkeen etenemiseen voi vielä tosin vaikuttaa koronatilanteen rajoitukset.

Lisää: Fast Track (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock