Uroksen pääkonttori Sveitsiin – tuotekehitys jää Suomeen

Verkkovierailu- ja IoT-palveluita kehittävä oululainen Uros siirtää pääkonttorin Sveitsiin. Suomi säilyy kuitenkin yrityksen tuotekehityksen keskuksena. Uroksen nykyinen teknologiajohtaja Rauno Jokelainen jatkaa Suomen maajohtajana.

Pääkonttorin siirto Sveitsin Freienbachiin, Schwyzin kantoniin parantaa yrityksen tiedotteen mukaan kasvumahdollisuuksia yritysjärjestelyjen kautta sekä lisää valmiutta pörssilistautumiseen.  Silti tuotekehitys säilyy Suomessa.

’’investoimme jatkossakin Oulun tuotekehitysyksikön toimintaan ja kasvuun, sekä Uros Innovation Centeriin’’, sanoo Uroksen toimitusjohtaja Jerry Raatikainen.

Yrityksen perustaja ja pääomistaja Jyrki Hallikainen on asunut jo pitkään Sveitsissä. Hänet tunnettiin 1990-luvulla kännykkäsuunnitteluyritys Microcellistä, joka myytiin vuonna 2003 Flextronicsille. Hallikainen toimi aiemmin myös Nokialla.

Nykymuodossaan Uros tarjoaa globaaleja verkkovierailu- ja IoT-ratkaisuja mobiilioperaattoreille, yrityksille ja kuluttajille. Ratkaisu perustuu omaan M2M-alustaan ja eSIM-ekosysteemiin. Yrityksen nimi on lyhenne sanoista Universal Roaming Solutions. Yritys tekee yhteistyötä myös Qualcommin/Thundercommin kanssa.

Lisää: Aiemmat Urosta käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).