Digikuilu jatkaa kasvuaan – viisi muutostrendiä

Teknologia on muuttanut koronankin aikana ihmisten odotuksia ja käyttäytymistä pysyvästi, mutta luonut myös uusia todellisuuksia kaikilla toimialoilla, kerto tutkimusyritys Accenturen tuore teknologiavisio. Sen selvitykseen osallistui yli 6 200 liiketoiminta- ja teknologiajohtajaa 31 maasta ja 14 teollisuudenalalta.

Accenturen Technology Vision 2021, kuvaa, kuinka johtavat yritykset puristavat nyt vuosikymmenen digitaalisen muutoksen yhteen tai kahteen vuoteen.  Selvityksen mukaan edelläkävijät, jotka luottavat vahvaan digitaaliseen perustaan nopeassa sopeutumisessa ja innovoinnissa, kasvattavat liikevaihtoaan peräti viisi kertaa nopeammin kuin yritykset, jotka eivät ole hyödyntäneet teknologian tarjoamia mahdollisuuksia.

”Koronapandemian takia teknologinen kuilu kasvaa nyt nopeasti tekoälyä, data-analytiikkaa ja muita teknologioita käyttävien yritysten sekä näitä teknologioita vähemmän hyödyntävien yritysten välillä. Suomessa ja muualla toimivien yritysten täytyy ryhtyä nyt toimenpiteisiin tai riskinä on jääminen jälkeen muista”, kertoo Accenturen Suomen maajohtaja Tomas Nyström.

Accenturen viisi teknologiatrendiä vuodelle 2021

  1. Yhdistele strategisesti: arkkitehtuuri luo arvoa.
  2. Peilattu maailma: digitaalisten kaksosten voima.
  3. Minä, teknologisti: teknologian demokratisoituminen.
  4. Milloin tahansa, missä tahansa: ”tuo oma ympäristösi” -näkökulma vahvistuu.
  5. Minusta meihin: monenkeskisen järjestelmän polku kaaoksen läpi.

Lisää: Accenture Tecnology Vision 2021 -raportti (LINKKI)