Näin tekoäly ja kamerat nopeuttavat kartonkikonetta

Valmet toimittaa saksalaisen Progroupin PM2-paperikoneeseentekoälypohjaisen IQ Web Inspection System (WIS) -vianilmaisujärjestelmän. Uuden järjestelmän tavoitteena on lisätä pakkauskartonkikoneen nopeutta edelleen.

Toimitettavan ratkaisun ytimessä on Valmetin teollinen internet (VII), jonka avulla on mahdollista yhdistää tehtaan eri alustojen tuottamia tietoja ja viedä paperiradan analytiikka aivan uudelle tasolle. Toimitukseen kuuluu lisäksi pituusleikkurin ohjaussovellus, joka hyödyntää uusia vianilmaisuominaisuuksia kokonaisvaltaisesti.

53 kameraa sisältävän Valmet IQ Web Monitoring System (WMS) -järjestelmän avulla koneen ratakatkojen syyt selviävät nopeasti ja helposti.

”Kyseessä on tähän asti saamistamme konenäkötilauksista ehdottomasti mittavin, sillä vianilmaisu ja radanvalvonta on integroitu täysin Valmet DNA -automaatiojärjestelmään”, sanoo Valmetin automaatioliiketoiminnan laadunhallintajärjestelmien johtaja Marko Toskala.

IQ Web Inspection System (WIS) -vianilmaisujärjestelmän 8K-pohjaiset kamerat tuottavat tekoälyavusteista tietoa, jota voidaan hyödyntää ratavirheiden juurisyiden analysoinnissa. Kattavien tietojen ansiosta toimintaan voidaan myös tehdä ennakoivia muutoksia tehon ja lopputuotteen laadun optimoimiseksi.

Lisää: Valmetin konenäköratkaisun esittelyvideo (LINKKI).