Kännykkävalmistaja laajentaa sähköautoihin

Kiinalainen kännyköitä ja muuta elektroniikkaa valmistava Xiaomi laajentaa toimintaansa älykkäiden sähköajoneuvojen markkinoille. Tänään yritys esitteli myös uuden taitettavan älypuhelinmallin, jollaisen ovat esitelleet aiemmin jo Samsung ja Huwawei. Uutta suuntaa antaa yrityksen uusi visuaalinen logoilme.

Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun (kuvassa) totesi  jo aiemmin maaliskuun julkistustilaisuudessa, että sähköajoneuvojen liiketoimintaa tullaan harjoittamaan yrityksen kokonaan omistaman tytäryhtiön alaisuudessa. Hän tulee toimimaan myös sähköautojen liiketoiminnan toimitusjohtajana.

Xiaomin taittuva Mi Mix Fold-puhelin.

Sähköautoprojektiin luvattiin investoida alkuun kymmenen miljardia juania eli noin 1,3 miljardia euroa. Lisäksi yritys on sitoutunut sijoittamaan kymmenen vuoden aikana yhteensä noin 10 miljardia dollaria. Yritys on antanut jo sähköautoprojektista virallisen ilmoituksen Hongkongin pörssille.

Tänään Xiaomi julkisti myös yhtiön uudistetun visuaalisen ilmeen, joka yhdistää orgaanisen filosofian ”Alive” -konseptiin. Yhtiö pyrkii tulevaisuudessa vahvistamaan jalansijaa premium-laitteiden markkinoilla.  Jotain kertoo, että tänään julkistettu ensimmäinen taittuva kännykkämallin Mi Mix Fold, joka tulee hinnaltaan hintatason yläpäähän.

Xiaomi Mi 11 Ultra ja jättikokoinen kameraosuus.

Kiinan markkinoille tuleva Mi Mix Fold on varustettu 8,01-tuumaisella WQHD+ -tarkkuuteen kykenevällä, taipuisalla näytöllä sekä toisella ulkoisella 6,52 tuuman näytöllä.

Uutuus sisältää myös Xiaomin itsensä kehittämän Surge C1 -kuvasignaaliprosessorin (ISP) ja ensimmäinen älypuhelimeen integroidun Liquid Lens -ratkaisun. Yritys on esitellyt myös oikealla kuvassa olevan 5G-puhelimen Mi 11 Ultra, jossa erikoisuudet liittyvät laadukkaisiin kameramoduuleihin, joita on kolme.  Suurin on 50 megapikselin Samsung GN2-anturilla.

Mi 11 Ultra-mallin erikoisuutena on myös kameroiden oheen toteutettu pieni 1,1 tuuman monitorinäyttö. Puhelimen moottorina on Qualcommin uusin viiden nanometrin prosessilla toteutettu Snapdragon 888 -piiri  ja näyttönä +120 hertsin Amoled-tyyppinen WQHD-ruutu. Laitteessa on myös nopea 67 watin pikalataus.

Lisää: Xiaomin julkistustilaisuuksien 29.-30.3.2021 videotallenteet (LINKKI) ja tiedote sähköautohankkeesta (LINKKI).

Kuvat: Xiaomi