Tekoälyosaaja Silo AI vahvistaa osaamistaan

Tekoäly-yritys Silo AI laajenee Jyväskylään ostamalla paikallisesta yliopistosta kasvaneen teollisuuden optimointiin erikoistuneen Finnoptin liiketoiminnan. Kauppa vahvistaa Silo AI:n kykyä tuottaa palveluita teollisuuden 4.0- ja autonomissa ajoneuvoratkaisuissa.

Yrityskaupan myötä Silo AI laajentaa tarjontaansa voimakkaammin juuri teollisen optimoinnin alalla, yhdistäen tieteellisen taustan sekä kokemuksen koneoppimisen ja optimoinnin.

Jyväskylän toimipiste on tekoäly-yrityksellä jo neljäs Suomessa. Muut ovat Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Muut toimipisteet ovat Tukholmassa, Lontoossa ja Palo Altossa. Asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi ABB, Kone, Konecranes, Tana ja Tornator.

”Uskomme vahvasti paikallisen osaamisen hyödyntämiseen tekoälyn kehityksessä”, sanoo Silo AI:n puheenjohtaja Tero Ojanperä.  Yritys on reilussa kolmessa vuodessa kasvanut yli 140 tekoälyosaajan huippuasiantuntijataloksi.  Silo AI:n perustajiin kuuluu Ojanperän lisäksi yrityksen toimitusjohtajana toimiva professori Peter Sarlin.

Finnoptin kaupan myötä jyväskyläläisyrityksen johtavat asiantuntijat Markus Hartikainen (PhD), Karthik Sindhya (PhD, dosentti), Jussi Hakanen (PhD, dosentti) ja Vesa Ojalehto (PhD) siirtyvät Silo AI:n työntekijöiksi,

Kuvituskuva: Shutterstock