World IP Day 2021: Virtuaalitapahtuma patentoinnista ja IP-suojauksista

Henkisen omaisuuden päivää vietetään maailmanlaajuisesti maanantaina 26.4. Suomessa järjestetään samana päivänä myös alaa käsittelevä virtuaalitapahtuma, johon on vapaa pääsy. Tilaisuus vaatii kuitenkin nettirekisteröinnin.

Maksuttomassa tapahtumassa tarjolla suomalaisia yritystarinoita, tietoa innovaatiotoimintaa edistävistä hankkeista ja palveluista sekä elinkeinoelämän ja keksijäjärjestöjen puheenvuoroja. Tapahtumaan osallistuminen vaatii verkkorekisteröintiä viimeistään 22.4.2021 mennessä.

World IP -päivän Suomen osuuden järjestävät yhteystyössä IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus, Suomen Yrittäjät, Keksintösäätiö, Keksijöiden Tukiyhdistys ja Tukisäätiö, naiskeksijöiden yhdistys Quin Suomi ry sekä Suomen Keksijäin Keskusliitto.

Suomen tapahtuman juontajana toimii Senior Researcher Heidi Härkönen Turun yliopistosta. Tapahtuman avaa PRH:n pääjohtaja Antti Riivari. 

Vuoden 2021 tapahtumassa keskitytään tarkastelemaan käytännönläheisesti, miten yritykset voivat viedä ideoitansa markkinoille ja saada innovaatioista lisäpotkua liiketoimintaansa. Teemassa korostuu myös teollis- ja tekijänoikeusvirastojen sekä muiden toimijoiden rooli pk-yrityksille suotuisan toimintaympäristön luomisessa.

Ohjelmassa on tietoa myös IP-strategioita, mutta myös käytännön keksintötoiminnasta, innovoinnista ja muotoilun suhteesta IP:n. Case-esimerkkejä tarjoavat useampikin alan yritys. Aloittavan kasvuyrityksen näkemyksen tuo toimitusjohtaja Jouni Lounasmaa Startup-säätiöstä ja erilaisissa tukimuodoista TEM ja Business Finland.

Lisää: IP World 2021:m Suomen virtuaalitapahtuma (LINKKI, ohjelma ja rekisteröinti)

TAUSTAA: Maailmanlaajuisen World IP Day:n tarkoituksena on lisätä tietoisuutta aineettoman omaisuuden merkityksestä innovaatioiden ja luovuuden edistämisessä. Samalla se on myös maailman henkisen omaisuuden järjestön WIPOn juhlapäivä. Lisätietoa Maailman henkisen omaisuuden päivästä löydät WIPOn verkkosivuilta (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock