QT Group osti lisää testausosaamista

Ohjelmistokehitysvälineitä kehittävä QT Group Oy ostaa hampurilaisen Froglogic GmbH:n koko osakekannan. Yritys on erikoistunut graafisten käyttöliittymien (GUI) testausautomaation työkaluihin. Kauppahinta on 30 miljoonaa euroa, josta 24 miljoonaa maksetaan käteisellä ja kuusi  miljoonaa euroa Qt Groupin osakkeilla.

QT Group ja Froglogic ovat sopineet myös mahdollisesta lisäkauppahinnasta arvoltaan enintään viisi miljoonaa euroa, joka maksetaan saksalaisyrituksen tuotteiden myynnistä kertyvän liikevaihdon kasvun perusteella vuosina 2021-2023.

Kauppa mahdollistaa myös Qt:n nykyisen myyntiverkoston hyödyntämisen uutena jakelukanavana. Saksalaisyritys on jo aiemmin erikoistunut QT:n GUI-kehykseen perustuviin testaussovelluksiin. Nyt asiakkaille voidaan tarjota kaikki osaset ohjelmistokehitysprosessin aikana, aina suunnittelusta kehittämiseen, käyttöönottoon ja nyt myös testaukseen ja laadunvarmistukseen.

QT:n ostama Froglogic GmbH on perustettu 2003 ja sen pääkonttori sijaitsee Hampurissa, jossa työllistää 36 henkilöä. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 6.5 miljoonaa euro ja vastaavan ajanjakson liikevoitto 2.7 miljoonaa euroa. QT Groupin liikevaihto oli viime vuonna 79,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 366 henkeä.

Lisää: QT Groupin pörssitiedote (LINKKI) ja Froglogic GmbH:n nettisivusto (LINKKI).

Kuvituskuva: Froglogicin Squish-testaustyökalu