Kyocera lisensoi suomalaista elektroniikkaosaamista

Japanilainen Kyocera lisensioi oululaisyrityksen TactoTekin rakenteellisen elektroniikan IMSE -teknologiaan, joka mahdollistaa esimerkiksi painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään.

Kansainvälisesti merkittävä japanilainen elektroniikkavalmistaja Kyocera aikoo suunnitella, kehittää ja valmistaa IMSE-osia tuotteisiinsa.  Yrityksen suunnitelmissa on täydentää IMSE-teknologiaa yhtiön laajalla komponentti- ja laitevalikoimalla, kohdentaen tuotteet useille eri markkinasegmenteille.

Japanilaisvalmistajan tuoteportfolioon kuuluvat muun muassa eri teollisuuden alojen komponentit, puolijohdekomponentit, mutta myös erilaiset elektroniikkalaitteet tulostimista matkapuhelimiin. Erityisesti näyttöalue kiinnostaa Kyoceraa.

“Olemme erittäin innoissamme siitä, kuinka IMSE-teknologia antaa meille uusia mahdollisuuksia laajentaa kyvykkyyttämme ja tuoda uutta arvoa laajaan tuote- ja teknologiavalikoimaamme, kuten näyttökategorian tuotteisiimme sekä patentoituun haptisen palautteen teknologiaamme”, sanoo Masafumi Ikeuchi, Kyocera Corporationin näyttötuotteiden osaston johtaja.

Oululainen TactoTek kehittää ja lisensioi IMSE-teknologiaa sekö tekee yhteistyötä laitevalmistajien ja brändien kanssa ja kehittää valmistukseen soveltuvia prototyyppejä. Yrityksen lisenssiasiakkaat valmistavat tuotteet itse ja heillä on kaupalliset oikeudet TactoTekin immateriaalioikeuksien portfolioon.

“Meille on kunnia, että Kyocera valmistautuu IMSE-tuotantoon – he ovat ensimmäinen täysi IMSE-lisenssiasiakas Japanissa. Kyocera on ensisijainen toimittaja useille TactoTekin globaaleille asiakkaille,” sanoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

Lisää: Aiemmat IMSE-teknologiaan liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Taustaa: Oululaisen Tactotekin rahoittajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, Ascend Capital Partners, Faurecia Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Leaguer VC, Vtt Ventures sekä yksityiset enkelisijoittajat.

Kuvituskuva: Tactotek